Really Pretty Things... uit Brooklyn!

Posted by Really Pretty Things . in Interieurtrends

Ik ben Nienke van Really Pretty Things: een feelgood site met elke dag een tip op het gebied van wonen, mode, beauty, koken, reizen en andere mooie dingen van het leven. Voor mijn werk reis ik regelmatig naar het buitenland: een perfecte manier om inspiratie op te doen! Mijn laatste werkreis speelde zich af in het creatieve hart van Brooklyn, waar ik overal die prachtige Brooklyn style spotte: het is een unieke combinatie van stoer en stijlvol, ruig en elegant, industrieel en retro. Kenmerkende materialen zijn koper, hout, leer, staal, brons, glas en goud. 

Really Pretty Things
Beeld Links: Samen met Lilian, medeblogger van Really Pretty Things. Rechts: me in Brooklyn!

Het beste voorbeeld vind ik het stylish Wythe Hotel, een oude fabriek aan de East River in hartje Williamsburg, met een waanzinnige view van Manhattan. Het hotel is prachtig gerenoveerd waarbij de oude elementen zoals de stenen muren, glazen ramen en het houten plafond bewaard zijn gebleven.

Wythe Hotel

Ook in de Flinders collectie vind je deze elementen terug. Ik selecteerde de mooiste Brooklyn-waardige items voor je!

Light up your life

Flinders verlichting
Beeld Verlichting in stijl.

Goed licht is ontzettend belangrijk voor de Brooklyn stijl. Voor sommige ruimtes, bijvoorbeeld als deze heel hoog zijn of vrij donker, kan juist een enkel peertje met mooie fitting prachtig werken, zoals deze van House Doctor. Naast je luie stoel is juist een stoere vloerlamp met gericht licht noodzakelijk, zoals dit mooie ontwerp van Tom Dixon met koperen kap en loeizware gietijzeren voet. Vergeet ten slotte niet dat kaarslicht een enorme sfeerbrenger is. Ik ben gek op de betonnen voetjes van Menu: juist de combinatie van beton en zacht kaarslicht is zo speciaal.  

Brooklyn basics

Flinders meubels 
Beeld Van eettafel tot kruk: bij Flinders vind je allerlei meubels in Brooklyn style.

Goed, biologisch en met liefde bereid eten is erg belangrijk in Brooklyn, en dus is een goede eettafel onontbeerlijk! De combinatie van het stalen frame en houten blad maakt deze XL eettafel van House Doctor very Brooklyn. Een goeie match is een klassieke caféstoel, zoals de J77 van Hay. Voor de woonkamer is een leren leunstoel een musthave binnen deze stijl: deze strakke, cognackleurige versie van de OX Denmarq Trifolium loungestoel vind ik heel gaaf. Daarnaast natuurlijk een krukje – zowel handig voor je homebrew biertje of als extra zitplek. De Vitra Butterfly kruk is een echte designklassieker en past dankzij het donkere palissanderhout perfect bij deze stijl.

It's all in the details

 Accessoires
Beeld Met een paar accessoires geef je je interieur gemakkelijk een Brooklyn touch.

Hout en goud, twee ingrediënten van de Brooklyn stijl, zijn verenigd in deze mooie True Colour vaas. Op je vloer mag een kelim niet ontbreken: dit Ferm Living vloerkleed siert bij mij thuis mijn houten vloer. En als laatste tip: een bakstenen muur is natuurlijk helemaal des Brooklyns, maar je kunt ook voor kiezen voor een industrieel vintage-ogend behangetje – iets minder rigoreus dan meteen de pleister van je muren te bikken. Brooklyn Tins by Mercy is mijn favoriet, geïnspireerd op de tinnen plafonds van vroeger.

Kortom, Brooklyn is dichterbij dan je denkt! Welke wereldstad, of deel daarvan, zou jij graag terug zien in je interieur? Laat het ons weten!