Positieve energie in je interieur door Feng Shui

On posted by Renée IJzerman in Interieurtrends

Misschien heb je er al eens van gehoord. Feng Shui is een eeuwenoude Chinese filosofie waarbij harmonie en evenwicht centraal staan. Het gaat over de relatie tussen de mens en de leef- en/of werkomgeving. Dus tussen de natuurlijke en gecreëerde vormen. Het doel is een harmonieuze stroming te laten ontstaan waardoor een ruimte een positieve sfeer en energie uitstraalt.

Dat klinkt allemaal erg mooi, maar hoe kan je dit, vertalen naar je eigen interieur zonder dat je de hele boel moet verbouwen? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

Opbergers en kasten

Een van de regels is dat je geen rommel in huis moet hebben. Zorg dus dat je genoeg opbergruimte hebt en daar, geordend, alles kunt opbergen. Dit zorgt er namelijk voor dat er genoeg nieuwe, frisse energie door het huis kan stromen. Je wordt zo niet meer belemmert door de rommel, letterlijk. Daarnaast zorgt het er voor dat als er rust om je heen is, je helder kunt nadenken en dingen vanuit een ander perspectief kunt bekijken.

Positieve energie in je interieur door Feng Shui - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto:
1. Stacked van Muuto vanaf (€79,-)
2. Bookworm van Kartell vanaf (€252,-)
3. Fiction van Green Furniture Sweden (€465,-)
4. Sundial van Kartell (€958,-)

Een schone lei en een blik op de toekomst

Houd je huis schoon. Ook viezigheid in huis belemmert de positieve energiestroom. Als je dingen laat verloederen in huis betekent dit geen vooruitgang. Het houdt je tegen om naar de toekomst te kijken.

Opknappen van je oude kast

Gooi oude spullen weg of knap ze op. Oude spullen kunnen goed zijn voor je huis, maar zorg ervoor dat je ze opknapt of combineert met moderne spullen. Dus een oud kastje dat je nog hebt uit een ver verleden geef je een frisse kleur. Je kunt ook de hendels van de lades of de deurknoppen vervangen voor een moderne variant.

Spiegeltje spiegeltje...

Hang wat spiegels op in huis. Spiegels zijn belangrijk in je interieur. Ze versterken een sfeer, doordat ze die sfeer kunnen weerkaatsen. Maar je moet wel oppassen dat je spiegels op de juiste plekken hangt. Zo kun je beter geen spiegel in de slaapkamer hangen die gericht is op je bed. Volgens de Feng Shui is het niet goed te reflecteren terwijl je slaapt, zo heb je namelijk meer kans om een nachtmerrie te krijgen(!).

Positieve energie in je interieur door Feng Shui - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto:
1. Benno Mirror van Goods (€175,-)
2. Strap van Hay (€95,-)
3. Colombina Mirror van Alessi (€599,-)
4. Francios Ghost van Kartell vanaf (€248,-)

Vrije doorgang

Houd de deur vrij. Zorg ervoor dat je de deur helemaal open kan doen en dat je de ruimte hebt om een kamer binnen te komen. Met een wijde opening van een deur zorg je dat er weer nieuwe energie binnenkomt.

Laat het licht maar binnen

Zorg dat er genoeg licht binnenkomt. Gooi dus iedere dag die gordijnen open en laat het licht binnenkomen. Ook als het buiten geen lekker weer is, is dat altijd nog beter dan gesloten gordijnen.

Maak je inrichting Feng Shui

  • Zorg dat je huis altijd opgeruimd is.
  • Houd je huis schoon.
  • Knap je oude spullen op.
  • Hang meerdere spiegels in huis.
  • Zorg dat je de deuren vrijhoudt.
  • Laat veel licht binnenkomen.

Wij wensen je alvast veel positieve energie toe :-).