Pols Potten presenteert nieuwe lijn op de Dutch Design Week 2013

Posted by Ilse Severijnen in Interieurtrends

Pols Potten gaat de innovatiekant op. Het designmerk investeert in nieuwe projecten, die leiden tot de Pols Potten Future Originals lijn. Dit jaar staat Pols Potten voor het eerst op de Dutch Design Week in Eindhoven.

 Pols Potten flip-flop story

Foto Flip-flop story, ontworpen door Diederik Schneemann voor Pols Potten

Pols Potten Future Originals: flip-flop story

De flip-flop story begint als ontwerper Diederik Schneemann aan de stranden van Senegal constateert dat er talloze oude slippers liggen. Na enig onderzoek blijkt dat er alleen al aan de oostkust van Afrika jaarlijks zo’n 30.000 kilo slippers aanspoelt. Slippers vergaan niet, en het materiaal lijkt niet recyclebaar. Dit fascineert Schneemann zo dat hij besluit producten te ontwerpen van gerecyclede slippers. Hiermee wil hij het milieubewustzijn bij consumenten bevorderen. Bovendien worden de objecten in Afrika geproduceerd, dus met zijn project stimuleert hij ook de plaatselijke economie. Het resultaat: kleurrijke krukjes, manden en lampen (laatst genoemden helaas niet op de stand aanwezig). Nu te zien in Eindhoven, en in het voorjaar van 2014 wordt de collectie officieel gelanceerd in Parijs.

Pols Potten flip-flop story

Pols Potten flip-flop story

Foto's Manden en krukjes van gerecyclede slippers

Pols Potten Future Originals: 3D-geprinte Mash Up Chair

Diederik Schneemann verzamelde 3D-tekeningen van iconische stoelen van Gerrit Rietveld, Charles & Ray Eames, Ross Lovegrove, Norman Cherner en Arne Jacobsen. Met behulp van een 3D-printer voegde hij onderdelen van de beroemde stoelen samen tot zijn Mash Up Chair. Met deze stoel wil Schneemann de discussie aanwakkeren over auteursrechten en intellectueel eigendom. Hoe houdbaar is het in de designwereld om een bepaalde vormgeving als je eigendom te beschouwen? Wanneer is er sprake van een kopie? En worden die grenzen opgerekt als de techniek zich verder ontwikkeld in de toekomst?

Pols Potten Mash Up Chair

Pols Potten Mash Up Chair

 Foto's De 3D-geprinte Mash Up Chair van Diederik Schneemann voor Pols Potten

Pols Potten favorieten

Naast de bijzondere designobjecten van Diederik Schneemann staan op de stand de meest bekende producten van Pols Potten uitgestald, zoals de Wire Zig Zag kruk, de Wire Curve kruk, de You Horn iPhone houder en de Freedom Bird mokkenset.

Pols Potten favorieten

Pols Potten favorieten

Foto's Pols Potten stand @ DDW '13