Poëtisch maar eigentijds: Studio Thier & VanDaalen

On posted by Mark Lubbers in Interieurtrends

Flinders volgt aanstormend designtalent op de voet en houdt je graag op hoogte van de laatste designtrends. In de rubriek Jong Talent bieden we hoogvliegers een platform waarop ze vertellen over hun werk en ambities. Deze keer staat het duo van Studio Thier & VanDaalen centraal, ontwerpers Iris van Daalen en Ruben Thier: "We hebben beiden ambachten op scherp gezet en verenigd".

 

Iris van Daalen Portret
Naam Iris van Daalen
Geboortedatum 21 juli 1985
Opleiding Design (DAE)
Afgestudeerd
2010
Werkuren p/w 24/7
Website  www.thiervandaalen.com.

 

Ruben Thier Portret
Naam Ruben Thier
Geboortedatum 17 februari 1987
Opleiding Design (DAE)
Afgestudeerd
2010
Werkuren p/w 24/7
Website  www.thiervandaalen.com

 

Wat kenmerkt jullie stijl van ontwerpen?

"We delen beide een fascinatie voor de vergankelijkheid en schoonheid uit de natuur. Met onze ontwerpen creëren we graag een ruimtelijk spel, waarbij ze een connectie aangaan met de ruimte waarin ze staan. Een poëtisch, maar altijd eigentijds handschrift kenmerkt onze producten waarin techniek en emotie hand in hand gaan."

Round Square Hanging Showcase Cabinet Flowers1
Beeld Round Square Hanging Showcase Cabinet Flowers.

 

Wie of wat is jullie grote inspiratiebron en waarom?

"De schoonheid uit de natuur. Dit omdat het vergankelijkheid in zich draagt. Er prachtige kleuren en vormen in voorkomen die niet door de mens bedacht zijn maar die wij wel graag koesteren en willen vatten in producten."

Iris van Daalen & Ruben Thier
Beeld Iris van Daalen & Ruben Thier.

 

Wat is jullie grootste irritatie in designland?

"Dat bedrijven en instellingen, zonder zich goed te verdiepen, de bekende ontwerpers kiezen die hierdoor de grote opdrachten mogen uitvoeren. Dit is commercieel natuurlijk interessant, want een goede naam helpt bij de bekendheid van het ontwerp. Maar kleinere en nieuwere ontwerpstudios krijgen hierdoor niet de kans zich te profileren."

Round Square-Little Showcase Cabinet Red Rose
Beeld Round Square -Little Showcase Cabinet Red Rose.

 

Kunnen jullie twee producten noemen waar jullie trots op zijn?

"We zijn heel trots op 'Round Square' (2014), onze handgeblazen glazen vitrinekasten, in een houten frame. We wilden de vergankelijkheid van zeepbellen vereeuwigen en vangen in een frame. Voor dit project hebben we samengewerkt met een glasblazer en een fijnhoutbewerker, we hebben beiden ambachten op scherp gezet en verenigd. In glasblazen worden vaak houten mallen en tools gebruikt maar nooit als onderdeel van het eindproduct. Wij hebben gezocht naar een manier waarin het frame zowel de mal als de drager van het glas zou worden. En nee het hout verbrand niet.

Daarnaast hebben we afgelopen Dutch Design Week onze nieuwe serie Interior Reflections gelanceerd. Met deze serie kleine interieur accessoires kun je spelen met licht, kleur en spiegeling. Steek een kaars aan of plaats een bloem en er ontstaan prachtige reflecties. En het meest trots zijn we dat we de prijzen onder de €50,- hebben weten te houden."

Interior Reflections
Beeld Interior Reflections accessoires.

 

Wat is jullie ultieme droom?

"Met een groot team aan de slag te kunnen. We hebben veel ideeën maar nog te weinig tijd, mankracht en geld dit uit te voeren. Dit in een prachtig licht en ruimtelijk atelier met een grote werkplaats."

Atelier van Studio Thier&VanDaalen
Beeld Het huidge atelier van Studio Thier&VanDaalen.

 

Wat is jouw tip aan Studio Thier&VanDaalen?

Geef hieronder je mening over de ontwerpen van Iris en Ruben. Hebben zij goud in handen? Wat zou je ze als tip voor de toekomst willen meegeven?


Flinders zoekt Jong Talent

Ben jij ook een opkomend talent en zoek je publiciteit voor je ontwerpen? Wil je graag je producten tonen aan een groot publiek en feedback ontvangen? Neem dan contact met ons op via mark.lubbers@flinders.nl.