Piet Hein Eek ontwerpt Sloophout behang

On posted by Maike Beunk in Interieurtrends

Sloophout behang is bedacht en ontworpen door de bekende Nederlandse ontwerper Piet Hein Eek. Dit hoogwaardig design behang is nieuw in de behangcollectie van NLXL. Flinders bekroont het sloophout behang tot de nieuwe woontrend. Met het behang geef je elke willekeurige muur in je huis een rustieke sfeer.

Flinders - Sloophout behang - Flinders design voor ieder interieur
Beeld
Sloophout behang van Piet Hein Eek in verschillende variaties.

Sloophout behang

Het sloophout behang is in vier verschillende variaties te koop en niet van echt te onderscheiden. Je kunt voor een robuuste uitstraling gaan, zoals de PHE-01 en PHE-02, maar ook voor een rustige look zoals bij de PHE-07 en PHE-08. Het behang is kleurecht, van een zware kwaliteit en in zéér hoge resolutie geprint. Hierdoor zijn de planken niet te onderscheiden van echt sloophout. Daarnaast krijg je geen geklieder met een behangtafel, alleen de muur moet worden voorzien van lijm. En tot slot is het behang uitgelijnd, wat wil zeggen dat er geen patroon of herhaling zichtbaar is.

Flinders - Sloophout behang - Flinders design voor ieder interieur
Beeld
Een rustieke sfeer foto van het sloophout behang.

Sloophout versus Concrete behang

NLXL ging niet alleen de samenwerking aan met Piet Hein Eek, ook lanceerde het merk in 2012 de nieuwe behangcollectie van ontwerper Piet Boon. De twee Pieten zijn echter niet uit hetzelfde hout gesneden. In tegenstelling tot het sloophout van Piet Hein Eek, maakte Piet Boon behang met de opdruk van verschillende soorten beton. Met zijn Concrete behang creëer je in een handomdraai een (luxe) industriële uitstraling.

Flinders - Sloophout behang - Flinders design voor ieder interieur
Beeld De gladde betonlook 07 van Piet Boon.

Ook bij Piet Boon kun je kiezen voor een robuuste uitstraling, zoals de 02 en de 06, of voor een gladde betonlook zoals de 07. Het ruige karakter van beton is altijd aanwezig in de interieurs van deze ontwerper. Hetzelfde geldt voor het sloophout van Piet Hein Eek. Beiden hebben een geweldig behang ontworpen waarmee je heel eenvoudig een ruimte kan omtoveren naar eigen wens.

Flinders - Sloophout behang - Flinders design voor ieder interieur
Beeld
Verschillende soorten Concrete behang.

NLXL

NLXL is een jong Nederlands design label dat in 2010 werd opgericht door Rick en Esther Vintage. Het bedrijf is voornamelijk gericht op de productie en verkoop van hoogwaardig design behang. Flinders stuurt u een gratis staaltje toe van het behang. Dus mocht u geïnteresseerd zijn, schroom niet om ons er naar te vragen via 020 - 30 30 630 of per mail: info@flinders.nl.