Philippe Starck stoelen en lampen

On posted by Sarah Vertegaal in Interieurtrends

Wie zijn de ontwerpers achter de stoelen, lampen en banken waar we zo graag naar kijken en/of op zitten? Flinders zoekt het uit en zet de groten der aarde in de spotlight. Deze keer een portret van designer Philippe Starck.

Flinders.nl - Philippe Starck Flos gun en de Ara - design voor ieder interieur

Foto: Philippe Starck ontwierp voor verlichtingslabel Flos de Gun lamp en de Ara.

Ontwerper Philippe Starck

De Franse ontwerper Philippe Starck is van vele markten thuis. Hij richtte hotels over de hele wereld in, is bedolven onder de prijzen en heeft een grote en diverse collectie design ontworpen. Van bedden tot motoren en van horloges tot stoelen: er is bijna geen product dat Philippe Starck niet op de markt heeft gebracht.

Flinders.nl - Philippe Starck Vitra baObab - design voor ieder interieur

Foto: In 2005 ontwierp Philippe Starck de BaObab voor Vitra. Dit vrolijke schrijfbureau omarmt de gebruiker en biedt opbergruimte en 'kabelmanagement'.

Flinders.nl - Philippe Starck Vitra WW stool en Driade Toy - design voor ieder interieur

Foto: Voor filmregisseur Wim Wenders ontwierp Philippe Starck een fantasierijke kantooromgeving. De W.W. Stool (links) is een element in dit concept en kan als kruk gebruikt worden. Rechts: de Toy (tuin)stoelen van Driade.

Flinders - Phiippe Starck - Design voor ieder interieur

Foto: De Toy van Driade.

Philippe Starck en Kartell

Philippe Starck ontwierp voor onder andere Flos, Vitra, Driade en Kartell. Dankzij zijn unieke vormgeving zijn veel van zijn meubels internationaal bekend. De Ara lamp ontworpen voor Flos en de Louis Ghost stoel voor Kartell zijn absolute design toppers. Ook de Dr. No voor Kartell is uitgegroeid tot een klassieker. Tegen zo'n stoel kun je toch alleen maar JA zeggen?!

Flinders.nl - Philippe Starck Kartell DR NO - design voor ieder interieur

Foto: De Dr. NO stoelen van Kartell.

Flinders.nl - Philippe Starck Kartell Louis Ghost - design voor ieder interieur

Foto: De Louis Ghost van Kartell is een comfortabele stoel die in verschillende transparante tinten verkrijgbaar is: van geel en oranje tot groen en blauw. 

Flinders - Phiippe Starck - Design voor ieder interieur

Foto: De Masters stoel combineert de vormen van 3 bekende stoelen met elkaar. Als je goed kijkt kun je  de Vlinderstoel (Serie 7) van Arne Jacobsen, de Tulip Chair van Eero Saarinen en de Eiffel Chair van Charles Eames herkennen.

Flinders - Phiippe Starck - Design voor ieder interieur

Foto: De Bubble Club bank van Kartell kun je zowel binnen als buiten zetten.

PIP-e Chair van Philippe Starck

Voor Driade ontwierp Philippe Starck onder andere de populaire PIP-e Chair. Stoel PIP-e uit de Driade Store collectie ziet er luchtig en licht uit. Hij zit comfortabel, waar je maar wilt. Gemaakt van kunststof kan hij in de woonkamer of op het terras terecht. In meerdere kleuren en stapelbaar tot vier stuks.

Flinders - Phiippe Starck - Design voor ieder interieur

Foto: De PIP-e is beschikbaar met en zonder armleuningen.

Bubu van xO

Philippe Starck staat sinds de oprichting in 1984 achter het roer van designlabel xO. Samen met een handje vol designers, waaronder Marcel Wanders en Eugeni Quillet, ontwerpt hij controversiële vormgeving in huishoudelijke producten. Zo heeft hij onder meer de Bubu en de Bonze ontworpen. Twee cilindervormige krukjes met elk een eigen twist.

Flinders - Phiippe Starck - Design voor ieder interieur

Foto: Het mutifunctionele krukje en opberger Bubu.

Flinders - Phiippe Starck - Design voor ieder interieur

Foto: Bonze van xO kun je als bijzettafel gebruiken.