Op de valreep: nieuwe collecties bij Flinders

On posted by Renée IJzerman in Interieurtrends

Met nog een ruime week te gaan, is 2015 alweer bijna voorbij. En hoe kun je het jaar nu beter eindigen dan met een groot aantal nieuwe collecties? Precies. Daarom presenteert Flinders op de valreep de splinternieuwe items van de Deense designmerken Muuto, &tradition en Menu. Ready to be surprised?

Frisse start met Muuto

Hoewel Muuto een designmerk van Deense afkomst is, heeft de naam een Finse betekenis. ‘Muutos’ betekent namelijk ‘verandering’ in het Fins, door de oprichters van Muuto vrij vertaald als ‘nieuw perspectief’. En hebben we daar niet allemaal behoefte aan met een nieuw jaar voor de deur? Met haar nieuwe collectie helpt Muuto je bij het inlossen van je goede voornemens voor 2016. Je spullen opruimen? Dat wordt een eitje met de nieuwe varianten van de Restore opbergmand. En vaker koken doe je met plezier, dankzij de Plus peper- en zoutmolen. Kat in ’t bakkie!

Muuto Restore
Beeld
De opbergmanden van Muuto zijn nu ook als de lagere Restore Tray opbergbak en Restore Round opbergmand verkrijgbaar. Het zachte vilt geeft deze opbergers een warme uitstraling.

Muuto Base tafel
Beeld
Niet meer voor de tv eten, maar gezellig samen aan de nieuwe, ronde Muuto Base tafel. Wist je dat een ronde tafel zorgt voor een gevoel van gelijkwaardigheid? Dat komt omdat er niemand 'aan kop' kan zitten.

Muuto Five poef
Beeld
Je weet het zeker: in 2016 ga je meer tijd maken om te ontspannen. Begin goed met de nieuwe Muuto Five poef van maar liefst 88 centimeter breed.

&tradition goes international

Wil jij je horizon verbreden in 2016? Dan is het echt niet nodig om een ticket naar de andere kant van de wereld te boeken. Bekijk de nieuwe collectie van &tradition en je waant je al in diverse onbekende landen. Zo lanceert dit merk voor het eerst een reeks hanglampen van rijstpapier: de &tradition Formakami serie. Deze Japanse verlichting is niet alleen heel mooi, maar ook nog eens betaalbaar. Wie het meer op mediterrane landen heeft, is waarschijnlijk dol op de nieuwe kleuren waarin de Palette salontafel verkrijgbaar is. De Spaanse ontwerper Jaime Hayon gebruikte bovendien slank, Italiaans marmer voor dit ontwerp.

&tradition
Beeld
De Formakami hanglamp JH3 (links) is gemaakt van Japans rijstpapier met eikenhouten details en een textiel snoer. Het bovenste tafelblad van de Palette salontafel JH8 (rechts) bestaat uit Italiaans marmer.

&tradition In Between tafelBeeld De populaire In Between serie van &tradition is ontworpen door de Finse Sami Kallio. In deze collectie van de internationale ontwerper zijn nu ook twee rechthoekige tafels verkrijgbaar, waaronder de In Between tafel 250x100.

Wat staat er op het Menu?

Tot slot heeft ook het Deense merk Menu een heleboel nieuwe producten toegevoegd aan het assortiment. En die gaan goed van pas komen in het nieuwe jaar! Met de Steel Stand klok, bijvoorbeeld, kom je in 2016 nooit meer te laat. En van tandpasta in je mondhoek is ook geen sprake meer dankzij de nieuwe Pepe Marble spiegel, die met zijn marmeren standaard je badkamer een boost geeft. Als je dan tóch mee gaat doen met de marmertrend, mag ook de nieuwe Chunk of Black Marble kaarsenstandaard niet ontbreken. Kortom, met de nieuwe collectie van Menu ben jij weer helemaal up to date.

Menu Reade tafellamp
Beeld
Eindelijk een vaste plek voor je autosleutels, bonnetjes, handschoenen en do not forget-briefjes: de Reade tafellamp. Minstens zo geschikt als leeslampje!

Collage Menu
Beeld
Menu pakt uit met nieuwe lampen, kandelaars, theelichten en klokken. Dit zie je:

  1. Steel Stand klok
  2. Warren wandlamp
  3. Chunk of Black Marble kaarsenstandaard
  4. Duane hanglamp
  5. JWDA Concrete tafellamp
  6. Pepe Marble spiegel
En er is nog meer goed nieuws! Want in januari worden de nieuwste collecties van deze en vele andere designlabels gepresenteerd op IMM Cologne, één van de grootste designbeurzen van Europa. Houd het Magazine in de gaten om als eerste op de hoogte te zijn van de nieuwe meubels, accessoires en verlichting.