Ontwerpen met een verhaal: De Intuïtiefabriek

On posted by Mark Lubbers in Interieurtrends

Flinders volgt aanstormend designtalent op de voet en houdt je graag op hoogte van de laatste designtrends. In de rubriek Jong Talent bieden we hoogvliegers een platform waarop ze vertellen over hun werk en ambities. Deze week staat de Intuïtiefabriek centraal: "Ons eerste project heeft nog steeds een warm plekje in ons hart".

 

De Intuïtiefabriek Portret
Namen Amba Molly, Eefiene Bolhuis, Eva Gevaert
Geboortejaar 1984, 1985, 1986
Opleiding Man & Leisure, Man & Identity, Man & Living (DAE)
Afgestudeerd
2009
Werkuren p/w 40
Website  www.deintuitiefabriek.nl

 

Wat kenmerkt jullie stijl van ontwerpen?

“De stijl van De Intuïtiefabriek kenmerkt zich door de combinatie van verschillende materialen zoals hout, glas, porselein en metaal. Binnen ons materiaalgebruik zoeken we naar een pure vormentaal die deze materialen versterkt. Dit doen wij voornamelijk door te spelen met vlakverdelingen en te spelen met verhoudingen in vorm.”

Whirlabout

Beeld Whirlabout.

 

Wie of wat is jullie grote inspiratiebron en waarom?

"Wij zoeken onze inspiratie in moderne kunst en oude ambachtelijk gemaakte producten van over de hele wereld."

Vitru Ornatu tafel

Beeld Virtu Ornatu kaptafel.

 

Wat is jullie grootste irritatie in designland?

"Producten die zijn ontworpen zonder duidelijke visie of uitgesproken handschrift van de ontwerper en die daardoor inwisselbaar zijn. Wij streven zelf naar ontwerpen die duurzaam zijn en die ervoor zorgen dat mensen lang blij zullen zijn met hun interieur."

 Excavations kast

Beeld Excavations kast.

 

Kunnen jullie twee producten noemen waar jullie trots op zijn?

"Ons eerste project ‘Excavations’ uit 2011 heeft nog steeds een warm plekje in ons hart. Niet alleen omdat het ons eerste project is, maar ook duidelijk visualiseert waar wij als ontwerpstudio naar streven. Combinaties van materialen die elkaar versterken en samen een verhaal vertellen. Dit komt tot uiting in zowel de vorm als de achterliggende gedachte waaruit dit project is ontstaan. ‘Excavations’ vertelt namelijk het verhaal van opgravingen die worden tentoongesteld in musea. Een kast waarbij je kunt weg dromen over alle producten die er in worden tentoongesteld, waar deze vandaan komen en hoe deze tot stand zijn gekomen.

Ons project ‘Composition’ (2013) is een samenwerking met de kunstenaar Bob Waardenburg. Dit project is geïnspireerd door oude china-cabinets. Kasten waarin mensen hun mooiste serviesgoed in tentoonstellen. We hebben hier onze eigen visie aangegeven door Bob Waardenburg op ons servies te laten tekenen. Om dit servies hebben wij een kast vormgegeven die de mooie strakke lijnen in zijn tekeningen versterkt en samen vormen ze daardoor één geheel.”

Composition kast

Beeld Composition kast.

 

Wat is jullie ultieme droom?

"Samen ontwerpen aan producten en objecten die het leven verrijken. Mensen het mooie aan materialen en ambachten laten zien."

Virtu Curio kast

Beeld Virtu Curio kast.

 

Wat is jouw tip aan de Intuïtiefabriek?

Geef hieronder je mening over de ontwerpen van Amba, Eefiene en Eva. Hebben zij goud in handen? Wat zou je ze als tip voor de toekomst willen meegeven?


Flinders zoekt Jong Talent

Ben jij ook een opkomend talent en zoek je publiciteit voor je ontwerpen? Wil je graag je producten tonen aan een groot publiek en feedback ontvangen? Neem dan contact met ons op via mark.lubbers@flinders.nl.