Ontdek ontwerptalent op de Dutch Design Week 2014 / deel 4

On posted by Renée IJzerman in Interieurtrends

Van 18 t/m 26 oktober stond Eindhoven in het teken van design tijdens de DDW 2014: oftewel de Dutch Design Week 2014. Want design maakt de wereld beter, mooier, handiger en leuker volgens de organisatoren. Flinders sluit zich hier natuurlijk volledig bij aan. We bezochten de Dutch Design Week en daarbij hoort ook de Design Academy met alle afstudeerprojecten van dit jaar. Aanschouw hier de veelbelovende, originele en soms gekke projecten die we daar tegenkwamen.

Smallest Sauna on Earth door Marcis Ziemins

Smallest Sauna
Beeld Is het geen schatje?

De kleinste sauna op aarde lijkt misschien gemaakt voor in een poppenkast, maar daar is hij niet voor bedoeld. Marcis Ziemins hecht veel waarde aan de sauna-traditie uit Letland, het land waar hij vandaan komt. Door de drukke levensstijlen van tegenwoordig, vergeet men steeds meer om rust te nemen, waar de sauna op zijn tijd ook bij hoort. Deze kleine sauna laat je niet zweten, maar introduceert de sauna wel op andere vlakken. De minisauna laat je kennismaken met de geur, het geluid en de sfeer van de sauna door het water dat de hete stenen raakt. Al benieuwd geworden naar een echte sauna om je rust te pakken? Dan is het doel van Marcis bereikt.

Urtica door Nina Gautier

Urtica
Beeld
Kleden van brandnetel.

Brandnetel: een onkruid dat vooral wordt gehaat in plaats van geliefd. Nina Gautier besloot iets te doen met deze prikkende plant. Nina is niet de eerste die hieraan denkt, want er zijn bijvoorbeeld al medicijnen en meststoffen gemaakt van brandnetel. Ze besloot brandnetels te gebruiken voor textiel. Ze heeft elk deel van het onkruid gebruikt in gewoven kleden, die stuk voor stuk sterk en zacht zijn geworden. Laten we dus iets liever zijn voor deze plant, want naast jeukende huiduitslag biedt de brandnetel nu ook een zacht vloerkleed. De boodschap van Nina is trouwens om als mensen gewoon wat liever voor de natuur te zijn in het algemeen.

Home Barista door Joris Petterson

home barista
Beeld De Home Barista van Joris zelf.

Koffieapparaten zoals die van Nespresso en Senseo kennen we allemaal. Daar is helemaal niks mis mee, maar uit een kopje koffie kun je veel meer halen. Bij de Home Barista zijn de opties eindeloos. Met verschillende opzetstukjes kun je elke variant koffie creëren, denk hierbij aan een espresso of latte macchiato. Door te spelen met de opzetstukjes is het mogelijk om volop te experimenteren voor je perfecte kopje koffie Daarnaast is het apparaat nog transparant ook, zodat je het proces zelf van dichtbij kunt bekijken.

LIVE life door Sebastian Huvenaars

live life
Beeld Een groene screensaver.

Sebastian zag schoonheid in mos: iets wat we vaak zien, maar waar we nooit echt veel aandacht aan besteden. Hij creëerde een miniatuurtuintje met overkoepeling, gevuld met dit ondergewaardeerde groen. Met een hele kleine camera in het tuintje, gekoppeld aan de computer, kun je goed bijhouden hoe het mos groeit en hoe mooi de natuur nou eigenlijk is. Geef het mos water en breng zo je eigen screensaver tot leven.

Dit was het laatste deel van onze Dutch Design Week-serie dit jaar. Volgend jaar bezoeken we dit evenement natuurlijk weer. Lees hier meer over de Dutch Design Week 2014.