Ontdek ontwerptalent op de Dutch Design Week 2014 / deel 1

Posted by Ilse Severijnen in Interieurtrends

Van 18 t/m 26 oktober stond Eindhoven in het teken van design tijdens de DDW 2014: oftewel de Dutch Design Week 2014. Want design maakt de wereld beter, mooier, handiger en leuker volgens de organisatoren. Flinders sluit zich hier natuurlijk volledig bij aan. We bezochten de Dutch Design Week en daarbij hoort ook de Design Academy met alle afstudeerprojecten van dit jaar. Aanschouw hier de veelbelovende, originele en soms gekke projecten die we daar tegenkwamen.

Dutch Design Week 2014

Dark Matter Light Collection door Joel Booy

Student Joel Booy raakte gefascineerd door beelden van mysterieuze zwarte gaten op de planeet Mars. Wat zou hier verborgen kunnen zijn? Die gedachte leidde tot verschillende hypothesen. Eén daarvan was het idee van een grot met glanzende kristallen. Zijn lampenserie OTI was geboren. De lampen verbeelden een dwarsdoorsnede van een grottenstelsel, met cirkels die één voor één oplichten, alsof het een levend organisme is.

Dutch Design Week 2014 - Dark Matter Light Collection
Beeld
OTI-lampen van Joel Booy. 

Hieronder zie je een filmpje over de OTI-lampen waarin je de lampen om de beurt ziet oplichten.

Kung Fu Coffee door Yingyi Luo

Wat krijg je als je Chinese theedrinkrituelen mengt met Nederlandse filterkoffie? De Chinese Yingyi Luo verhuisde op haar 12e naar Nederland. Ze is dus zowel gevormd door Chinese tradities als door westerse idealen. Kung Fu betekent ‘volledige toewijding’, die nodig is bij zowel het maken als het schenken van de thee. In een bijbehorend filmpje licht Yingyi de tradities toe en demonstreert ze hoe koffie met toewijding gedronken kan worden.

Dutch Design Week 2014 - Kung Fu Coffee
Beeld
Tafel en bankjes met Kung Fu Coffee, Yingyi Luo.

Foam & Stone door Pieteke Korte

Pieteke Korte presenteert een reeks bijzettafels waarin ze speelt met de verhouding tussen harde en zachte materialen. De Foam & Stone-tafeltjes zijn een combinatie van kleurrijke, rubberen vormen en marmeren tafelbladen. Dit levert een interessant resultaat op waar je naar kan blijven kijken. Het zijn haast kunstobjecten, maar dan met een duidelijke functionele taak.

Dutch Design Week 2014 - Foam & Stone

Beeld Foam & Stone-tafeltjes van Pieteke Korte.

Havenlichten door Goof van Beek

Ontwerper Goof van Beek groeide op in de buurt van het havengebied van Rotterdam. Voor zijn afstudeerproject liet hij zich inspireren door de enorme hijskranen die daar in grote getale te vinden zijn. Zijn lamp 'Havenlichten' werkt op dezelfde manier als een hijskraan, namelijk. Met behulp van een app op je telefoon kun je hem besturen. Zo is deze lamp altijd precies daar waar je hem nodig hebt. Bijvoorbeeld 's ochtends boven de ontbijttafel en s' avonds in de buurt van de bank. Hij verplaatst gewoon met je mee.

Dutch Design Week 2014 - Havenlichten

Beeld Havenlichten, Goof van Beek.

Ook zo enthousiast over deze afstudeeropdrachten als wij? Er komen er meer aan in de volgende blogpost! Lees hier meer over de Dutch Design Week 2014.