Normann Copenhagen Cognac Glass - Het verhaal

On posted by Renée IJzerman in Interieurtrends

Normann Copenhagen Cognac Glass staat deze week centraal in het verhaal achter... Dat Flinders designtoppers verkoopt moge duidelijk zijn. Dat er achter elk ontwerp een verhaal zit, is vaak wat minder bekend. En als je dan toch een designtopper koopt; hoe leuk is het dan om het verhaal erachter te leren kennen? Dat je elke lijn en vorm begrijpt. Dat jij ziet wat de ontwerper ziet. Kom deze week meer te weten over de Normann Copenhagen Cognac Glass.

Cognac Glass

De Normann Copenhagen Cognac Glass is ontworpen door de Deense Rikke Hagen. Het is een sierlijk glas waar je op een totaal andere manier cognac mee kunt drinken. Doordat het glas geen platte onderkant heeft, ligt het glas op zijn zij. Geef het glas een zetje en laat je drankje ronddraaien op tafel.

Normann Copenhagen Cognac Glass - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Normann Copenhagen Cognac Glass40,- .

Intiem drinken

Doordat het Normann Copenhagen Cognac Glass een puntje heeft aan de onderkant kun je het glas heel comfortabel in je hand houden. Bovendien houd je de cognac zo een beetje warm en komen de smaken meer tot hun recht. Het tulpvormige ontwerp zorgt ervoor dat aroma's een voor een vrijkomen.

Normann Copenhagen Cognac Glass - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Normann Copenhagen Cognac Glass in de hand.

Tips en weetjes

Je kunt het glas gewoon in de vaatwasser doen. Echter raadt Normann Copenhagen aan het met de hand te wassen. Het is namelijk behoorlijk delicaat glas. Je kunt het glas ook gebruiken om hapjes mooi te presenteren. Er zijn ook andere varianten op de Cognac Glass, namelijk de Liqueur Glass en Whisky Glass. Al deze varianten zijn ook door Rikke Hagen ontworpen.

Normann Copenhagen Cognac Glass - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Normann Copenhagen Liqueur Glass en Whisky Glass.

Rikke Hagen en Normann Copenhagen

Rikke Hagen is gespecialiseerd in glas en keramiek. In 2004 is ze haar eigen ontwerpstudio begonnen genaamd cope hagen. Ze heeft vanaf 1996 bijna elk jaar minstens één award gewonnen voor haar mooie ontwerpen. Aan de glazen van Normann Copenhagen is wel af te zien dat ze award winning zijn. Hier komen kwaliteit en originaliteit samen.

Heb je vragen over dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op via 020 – 30 30 630 of mail ons: info@flinders.nl.