Nieuws van Tom Dixon, ontwerper van het jaar

Posted by Ilse Severijnen in Interieurtrends

Tom Dixon, de Britse ontwerper die de ene na de andere glanzende verkoophit lanceert, is door MAISON & OBJET in Parijs uitgeroepen tot ontwerper van het jaar. Tijdens de najaarseditie van de beurs presenteerde Tom Dixon naast nieuwe producten een soort scheikundelokaal voor het brouwen van geuren. 


Beeld
Overzicht stand Tom Dixon op MAISON & OBJET 2014.

Volgens de jury heeft Tom Dixon de titel 'Designer of the Year' te danken aan zijn 'trendsettende vermogen' en het feit dat hij een 'inspiratiebron voor velen' is. Kenmerkend voor de excentrieke Londenaar zijn de geometrische vormen waarmee hij graag werkt en het gebruik van metalen. Beide een grote trend momenteel, en overal te zien op designbeurzen. De Designer of the Year van MAISON & OBJET krijgt traditiegetrouw extra gelegenheid om zichzelf te presenteren. Dixon creëerde deze najaarseditie een soort mini-laboratorium. De alchemist als metafoor voor de ontwerper. 'Het idee is niet alleen om de geur van Londen in Parijs binnen te laten vloeien,' aldus de Britse ontwerper. 'Het benadrukt ook de snelheid waarmee we nieuwe ideeën kunnen ontwikkelen én verkopen in deze moderne tijd.'

Tom Dixon 2014 overzicht
Beeld
Brouw een geur met ingrediënten uit Londen. Erboven hangt de lamp Flood.

Naast deze installatie presenteerde Tom Dixon een stand vol nieuwe en bekende producten. Zijn luxueuze lampen en meubels doen het goed in hotels en restaurants. Zo richtte Tom Dixon onlangs het nieuwe Mondrian Hotel in Londen in met zijn producten, tegen de achtergrond van veel koper, messing en marmer (bekijk hier de beelden). Maar ook in huis is een object van Tom Dixon een welkome blikvanger. We zagen nieuwe toevoegingen aan zijn gestaag uitdijende collectie spiegelende, glanzende meubels en lampen. Kijk maar mee.

Tom Dixon, designer of the year
Beeld
Tom Dixon, 'Designer of the Year' volgens MAISON & OBJET.

Tom Dixon hanglamp Beat
Beeld
Hanglamp Beat in een nieuwe, matte grijstint. De binnenkant is zilver maar geeft toch een heel warme gloed af. In de categorie wist-je-dat: de Beat-lamp wordt handgemaakt in India.

Tom Dixon-collectie 2014
Beeld
Glimmende, glazenden lampen, schalen, accessoires.

Tom Dixon collectie 2014

Beeld Net als Ferm Living en &tradition lanceert Tom Dixon dit jaar voor het eerst vloerkleden. Het kleed Strip heeft een geometrisch patroon van strepen in twee richtingen en in twee hoogtes. Op het bijzettafeltje zie je de tafellamp-uitvoering van de Beat Light.

Tom Dixon collectie 2014
Beeld
Salontafel Pylon met een ultralicht roodkoperen onderstel (geïnspireerd op constructies van bruggen en torens) en een glazen tafelblad.  

Tom Dixon hanglamp Etch
Beeld
De prachtige koperen Etch-lamp in geometrische vorm die het licht sfeervol doorlaat.

Tom Dixon hanglamp Plane
Beeld
Een feest der meetkundige vormen, de lamp genaamd Plane. We zien een driehoek, rechthoek of cirkel van messing en een bol van glas. 


Beeld
Hanglamp Mirror Ball is er nu ook in goud.


Beeld Smalle stoel Y Chair met flexibele rugleuning en knalgele bekleding.

Tom Dixon 2014 overzicht
Beeld Overzicht Tom Dixon op najaarseditie MAISON & OBJET 2014.

Benieuwd welke producten van Tom Dixon je meteen kunt bestellen? Neem dan een kijkje in onze webshop.