Nieuw merk: Leucos

On posted by Renée IJzerman in Interieurtrends

Flinders verkoopt vanaf nu lampen van het merk Leucos. Een op en top kwaliteitsmerk dat speelt met ons gevoel voor verhoudingen.

Leucos design verlichting

Leucos is 1962 opgericht op het Italiaanse eiland Murano, vlakbij Venetië. Het design verlichtingsmerk verwierf bekendheid door een bijzonder vakmanschap. De lampen worden gemaakt van Murano-glas, dat volgens een speciale techniek in meerdere lagen met de hand geblazen wordt. Hierdoor ontstaat een mooie lichtspreiding. Dit sfeervolle licht, samen met de tijdloze en vernieuwende vormgeving van de lampen, maakt Leucos een aanwinst voor ons assortiment.

Leucos The Great JJ vloerlamp

Geïnspireerd op de klassieke bureaulamp van Jac Jacobsen (1901-1996) komt Leucos met twee reusachtige vloerlampen: The Great JJ vloerlamp en The Great JJ vloerlamp outdoor. De verstelbare lampen kunnen uitgerekt worden tot onmenselijke proporties: maar liefst 4 meter lang. Zowel de buitenlamp als de binnenvariant is verkrijgbaar in zwart, grijs en wit.

Leucos The Great JJ Outdoor

Foto: Leucos The Great JJ vloerlamp outdoor

Leucos The Great vloerlamp

Foto: Leucos The Great JJ vloerlamp

Leucos JJ Junior lampen

Hetzelfde model maar dan de gekrompen versie: de Leucos JJ Junior tafellamp. De Leucos JJ Junior is ook verkrijgbaar als wandlamp. Beiden zijn verstelbaar en verkrijgbaar in zwart, grijs en wit.

Foto: Leucos JJ Junior tafellamp

 

Leucos The Junior JJ wandlamp

Foto: Leucos JJ Junior wandlamp

 

Leucos The Great JJ hanglamp

De laatste variant is voor aan het plafond: de Leucos The Great JJ hanglamp. Met een diameter van 56 centimeter beslist een opvallende sfeermaker, die prachtig zacht licht verspreidt.

Leucos The Great JJ Hanglamp

Foto: Leucos The Great JJ hanglamp