New achiever: Olaf Jansen van Embody Design

On posted by Geert-Jan Smits in Interieurtrends

Website: www.embodydesign.nl

 

Olaf Jansen is eigenaar van Embody Design, een nieuw ontwerpburo in Nederland. Als ontwerper is Olaf vaak betrokken in de eerste fase van een ontwerptraject. Hij maakt regelmatig visualisaties van tekstuele ideeën. Embody Design kan een idee testen op de doelgroep. Hiervoor werkt Olaf samen met onderzoekbureaus en vertegenwoordigt zo voor iedere klant het juiste team. Door te testen wordt een idee (van een klant) rijker en de kans op succes groter.

Producten van Embodydesign

De Ganzio van Embodydesign

De Ganzio van Olaf Jansen.

Maar bovenal is Olaf ontwerper die zijn eigen ‘uitspattingen’ heeft. ‘Als ontwerper heb je altijd ideeën,’ aldus Olaf. Zo introduceerde hij eind 2010 een nieuw ontwerp: de Gancio. Een innovatieve kledinghanger. Bij het ophangen van kleding is de hanger de ontvanger, de doorgever en rustplek. Leeg en bezet, zwaar en licht. De beleving van tegenstelling is het uitgangspunt van deze kledinghanger. Voor de vormgeving is de ruimte als tegenstelling genomen. Ingenomen ruimte wordt leeg en de leegte wordt ingenomen door materie. Het gevolg is dat het beeld dat ontstaat uiteindelijk de handeling van de gebruiker beïnvloedt. De handeling draait om en zorgt ervoor dat je zelfs bij een simpele actie, als je kleding ophangen, even stilstaat.

De Ganzio van Embodydesign

De Ganzio is er in verschillende kleuren.

De Ganzio van Embodydesign

De Ganzio van Olaf Jansen. Als de hanger leeg is, dan kantelt deze zodat je ‘m eenvoudig kunt vastpakken.

Olaf zoekt een geïnteresseerde partij om het ontwerp in productie te nemen. Wie trekt de stoute schoenen aan?

Wat vind jij van de ontwerpen van deze jonge designer? Plaats je reactie en laat het ons weten.

Jong talent krijgt nieuw podium

Designrider en Flinders zijn een strategisch partnerschap aangegaan om aanstormend designtalent in een vroeg stadium te ontdekken en een podium te geven. Voor de ‘new achievers’ biedt Flinders zowel op haar website als in Flinders Café in Amsterdam een plek om hun vernieuwende ontwerpen en producten te tonen.

Designrider is een interactief platform voor ontwerpers. Designrider is een multidisciplinair platform waar ontwerpers uit binnen- en buitenland samenkomen om projecten te vinden. Momenteel zijn meer dan 1.300 ontwerpers aangesloten.

Meer informatie over Designrider: www.designrider.com