New Achiever: Marte Haverkamp van Studio Marte

On posted by Geert-Jan Smits in Interieurtrends

Website: www.studiomarte.nl

Locatie: Amsterdam

Marte Haverkamp studeerde in juni 2010 af aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Zij begon in januari 2010 Studio Marte, een ontwerpstudio waar ze producten en objecten ontwerpt vanuit haar eigen fascinaties.

Producten van Studio Marte

 

Foto: Shadow Constructions van Studio Marte

Zo is een van haar fascinaties om vanuit een plat vlak een 3D vorm voor een lamp te creëren. Door polypropeen folie in te snijden en vervolgens op een speciaal ontwikkelde manier te verbinden ontstaat de vorm van de Twirlight. De Twirlight is nog niet in productiel. Naar eigen zeggen is het een puur ontwerp, met de hand gemaakt. ‘Het is best veel werk en niet prettig om te doen,‘ aldus Marte. Ze is momenteel bezig met het vinden van een locatie waar de Twirlight geautomatiseerd kan worden gesneden. Maar laser snijden werkt niet, waterstralen ook niet, dus de hoop is gevestigd op digitaal snijden. Mocht je de technische apparatuur bezitten om te snijden, neem dan contact op met Marte. Meer informatie: zie: http://www.studiomarte.nl/?section=twirlight


Foto: Twirlight van Studio Marte

Wat vind jij van de ontwerpen van deze jonge designer? Plaats je reactie en laat het ons weten.

Jong talent krijgt nieuw podium

Designrider en Flinders zijn een strategisch partnerschap aangegaan om aanstormend designtalent in een vroeg stadium te ontdekken en een podium te geven. Voor de ‘new achievers’ biedt Flinders zowel op haar website als in Flinders Café in Amsterdam een plek om hun vernieuwende ontwerpen en producten te tonen.

Designrider is een interactief platform voor ontwerpers. Designrider is een multidisciplinair platform waar ontwerpers uit binnen- en buitenland samenkomen om projecten te vinden. Momenteel zijn meer dan 1.300 ontwerpers aangesloten.

Meer informatie over Designrider: www.designrider.com