Neerlands trots: Pols Potten

Posted by PS:blog (Sanne & Paloma) in Interieurtrends

Soms word je blij verrast door producten met een prachtige internationale uitstraling die gewoon van Hollandse bodem komen. Iets waar we apetrots op mogen zijn. Zo ook het unieke Nederlandse designlabel Pols Potten.

Neerlands trots

In 1986 kwam het eerste aardewerk van Zuid-Europa naar Nederland. Het toen nog onbekende Pols Potten groeide snel uit tot één van de grootste spelers op het gebied van handgemaakt aardewerk. Momenteel voert Pols Potten een uitgebreide collectie designaccessoires en verlichting.

Pols Potten Amsterdam
Beeld Van excentrieke lamp tot kekke vaas: Pols Potten heeft 't allemaal.

Herkenbaar

Als je de producten ziet, ken je het merk denk ik wel. Zoals bijvoorbeeld het prachtige servieswerk, dat ik zelf in ieder geval steeds vaker voorbij zie komen in de diverse shops. En de opvallende vazen en lampen uit hun assortiment.

In het vaasje

De Pols Potten vazen zijn beroemd geworden, te herkennen aan het opvallende design en kleurgebruik. Mijn favoriet is de prachtige Vase 3D rose vaas. Heel klassiek en rustig aan de ene kant maar aan de andere kant een heel bijzonder item om te vullen met een kleurrijk boeket.

Pols Potten 3D vaas

Beeld Deze bijzondere vaas van Pols Potten is tot de bloemen aan toe gemaakt van porselein. 

Maar ze hebben ook geweldige vazen die als echte eyecatcher in je interieur fungeren. Deze vazen vullen ook zonder bloemen de  ruimte, zoals de prachtige bonte en kleurrijke Ball body vaas

Pols Potten Ball Body
Beeld Hier zie je de Ball Body vaas onder andere in twee kleuren blauw. Vrolijke boel, hè?

Pols Potten Ball Body
Beeld Maar ook in z'n eentje is de Ball Body vaas erg leuk om te zien.

Hang op

Naast de vazen zijn ook de Pols Potten lampen een echte blikvanger in huis. De minimalistische Diamond collectie is een genot voor het oog!

Pols Potten Diamond
Beeld Deze stoere hanglamp van Pols Potten is er in drie verschillende maten: de Diamond hanglamp small, Diamond hanglamp medium en natuurlijk de Diamond hanglamp large.

Een heel andere stijl, maar ook prachtig: de Bufferlampen. Mooi voor boven een eettafel, zoals hier, of boven een buffetkast.

Pols Potten Bufferlamp
Beeld De Pols Potten Bufferlamp hanglamp is ook verkrijgbaar in een zilveren variant. 

All-in-1

Maar hoe veel diversiteit je kunt vinden in dit ene design label, bewijst dan bijvoorbeeld weer de Rocking tafellamp. Een te gekke, grappige maar tegelijk serieuze lamp met een industriële look.

Pols Potten Rocking lamp
Beeld De tafellamp van Pols Potten die alles heeft.

Nog veel meer

Dit merk blijft zich zelf vernieuwen en de collectie uitbreiden met nieuwe productsoorten. De verschillende ontwerpers waarmee Pols Potten werkt, zoals Wieki Somers, hebben het merk een onderscheidend karakter gegeven. Een leuk voorbeeld om te laten zien dat ze veel meer hebben dan lampen en vazen, is deze schattige kapstok met hertenkopjes.

Pols Potten Rack Deer
Beeld Hang bij binnenkomst je jas aan de Rack Deer-park kapstok.

Maar bijvoorbeeld ook de Pols Potten kruk, zoals de Dot Lounge kruk in koper of zwart. Die zijn echt zo geweldig mooi! Dit is voor mij echt op en top design, maar dan wel in de meest bruikbare en praktische zin. Makkelijk te gebruiken als extra zitplek, decoratiestuk of met een plateau erop als bijzettafel. 

Pols Potten Dot Lounge
Beeld De Pols Potten Dot Lounge kruk zwart extra large is de grote versie van de Dot kruk, die in koperkleur verkrijgbaar is.

In stijl

Helemaal passend in deze stijl is ook de Pols Potten Copper Tray set dienblad. Een mooie set van drie dienladen die je op verschillende manier in huis kunt gebruiken. Natuurlijk als dienblad, maar ook als een tray waar je leuke vaasjes ter decoratie op plaatst.

Pols potten tray

Niets missen

Deze en nog veel meer prachtige items, shop je uiteraard bij Flinders! Wil je niets missen? Ga dan naar PS:blog via Instagram of Bloglovin. Dan krijg je dagelijks een update van ons, Paloma en Sanne!

PS: in ieder huis past wel een Pols potje toch?