Mooi, functioneel en tijdloos design: Max Mutgeert

Posted by Mark Lubbers in Interieurtrends

Flinders volgt aanstormend designtalent op de voet en houdt je graag op hoogte van de laatste designtrends. In de rubriek Jong Talent bieden we hoogvliegers een platform waarop ze vertellen over hun werk en ambities. Deze keer staat productontwerper Max Mutgeert centraal in Jong Talent: "Ik ben een goede waarnemer waardoor ik dingen oppak die ik wil bundelen in mooie, functionele en tijdloze ontwerpen.".

Max Mutgeert portret
Naam Max Mutgeert
Geboortedatum 9 oktober 1986
Opleiding Interieur & Product Design
Afgestudeerd
2007
Werkuren p/w 24/7
Website  www.maximaaldesign.nl

 

Wat kenmerkt jouw stijl van ontwerpen?

"Ik vind het belangrijk dat een product kwalitatief goed is en functioneel. Indien mogelijk het meerdere functies kan hebben, een tijdloze uitstraling heeft, maar ook dat het product over een aantal jaar nog steeds overeind staat."

 Max 2 vloerlamp blauw door Max Mutgeert
Beeld Max 2 vloerlamp blauw door Max Mutgeert.

 

Wie of wat is je grote inspiratiebron en waarom?

"De wereld om mij heen is mijn belangrijkste bron van inspiratie. Een wandeling in de natuur kan mij veel mooie ideeën opleveren. Daarnaast kijk ik vooral naar functionele gebruiksvoorwerpen en probeer daar mijn visie en creativiteit op los te laten zodat een “saai” product een uitstraling krijgt dat ook het oog kan strelen. Ik ben een goede waarnemer waardoor ik dingen oppak die ik wil bundelen in mooie, functionele en tijdloze ontwerpen. Daar ligt mijn passie."

Twisty Fruit hanglamp boven houten tafel
Beeld Twisty Fruit hanglamp boven houten tafel.

 

Wat is je grootste irritatie in designland?

"Ik kan me soms storen aan ontwerpen en producten die indruk moeten maken omdat hier een grote naam aan verbonden is terwijl het in mijn ogen niet veel voorstelt omdat ik de ziel van de zogenaamde “grote” ontwerper mis. Soms maken die er zich ook gemakkelijk van af om de kassa te vullen."

 Max 2 vloerlamp geel met lichte achtergrond
Beeld Max 2 vloerlamp geel met lichte achtergrond.

 

Kun je twee producten noemen waar je trots op bent?

"Ik ben trots op mijn ontwerp Max 2, een product dat meerdere licht opties in zich heeft en daardoor erg tijdloos is voor elk interieur.

Het ontwerp Twisty Fruit, een fruitschaal die zich opent door vier delen over elkaar te schuiven waardoor er een fruitschaal ontstaat. Met een bijpassende fruit-tas kun je het fruit kopen om thuis in de schaal te leggen. Tevens kan, door de fruitschaal 180 graden te draaien, dit ontwerp ook functioneren als hanglamp. Multifunctioneel dus! Met de meegeleverde tas kan je dan gewoon boodschappen blijven doen. Dit product is te bestellen voor het bijzonder aantrekkelijke Max. bedrag van € 59,95 op de website van Max."

 Twisty Fruit fruitschaal door Max Mutgeert
Beeld Twisty Fruit fruitschaal.

 

Wat is je ultieme droom?

"Mijn grootste droom is om een eigen "Max Meubel"-lijn te hebben en mijn passie te delen met iedereen die het weet te waarderen."

Werkplek Max Mutgeert in Arnhem
Beeld De werkplek van Max Mutgeert in Arnhem.

Max 2 vloerlamp rood met donkere achtergrond
Beeld Max 2 vloerlamp rood.

Twisty Fruit compilatie
Beeld Twisty Fruit compilatie.

Max 2 vloerlamp compilatie
Beeld Max 2 vloerlamp compilatie.

Max 2 vloerlamp groen met donkere achtergrond
Beeld Max 2 vloerlamp groen.

 

Wat vind je van de producten van Max?

Geef hieronder je mening over de ontwerpen van Max. Heeft hij goud in handen? 

Flinders zoekt Jong Talent

Ben jij ook een opkomend talent en zoek je publiciteit voor je ontwerpen? Wil je graag je producten tonen aan een groot publiek en feedback ontvangen? Neem dan contact met ons op via mark.lubbers@flinders.nl.