Milaan design event: Salone del Mobile 2013

Posted by Renée IJzerman in Interieurtrends

Salone del Mobile 2013 staat voor de deur. En dat betekent veel leuke nieuwtjes en nieuwe producten spotten in Milaan. Voordat we naar Milaan vliegen geven je eerst de ins en outs over dit design event. Mocht je zelf niet in de gelegenheid zijn om de Salone del Mobile te bezoeken, volg dan komende week vooral ons magazine. We informeren je namelijk dagelijks over de hoogtepunten.

Flinders - Salone del Mobile - Flinders design voor ieder interieur

Salone del Mobile 2013

Dinsdag 8 april gaat de Salone del Mobile 2013 van start. Het is één van de belangrijkste events ter wereld als het gaat om design. Door een bezoek aan deze beurs kun je alles op het gebied van design zien en aanraken.

Tijdens de beurs zul je heel wat indrukken op doen. Besef dat het onmogelijk is om in een dag álles te zien. Is dat je intentie dan kun je de beurs beter 2 of 3 dagen bezoeken. Heb je 3 dagen de tijd, dan raden we je echter aan om 1 dag de beurs zelf te bezoeken (en dan heel doelgericht) en de andere dagen te besteden aan Zona Tortona en Ventura Lambrate.

Zona Tortona & Ventura Lambrate

Naast de beurs zijn er namelijk nog veel meer locaties waar je inspiratie op kunt doen. De hele week staat Milaan in het teken van design. Zo kun je ook terecht in de Zona Tortona en Ventura Lambrate.

In de Zona Tortona ontdek je talloze galeries en kleine winkels met daarin werk van vernieuwende en jonge ontwerpers. Ook bij de Ventura Lambrate draait het om creativiteit. De Nederlandse ontwerpen zijn hier sterk vertegenwoordigd. Dit gebied wordt niet voor niets de Hollandse wijk genoemd.

Praktische informatie

 

  • Salone Internazionale del Mobile 2012 vindt plaats in Milaan (Rho) van dinsdag 9 t/m zondag 14 april. Let op: alleen op zaterdag en zondag toegang voor consumenten.
  • Dagelijks geopend van 09:30 tot 18:30 uur
  • Entree: online €20,-, ter plaatse €23,-. Wil je de beurs meerdere dagen bezoeken, dan kun je een voordelige 3- of 6-daagse kaart aanschaffen. Op zaterdag en zondag betaal je 36 euro voor 2 personen.
  • Meer informatie vind je op: www.cosmit.it

 

 

Wil je vast in de stemming komen? Lees dan eens de volgende artikelen over dit design event (in 2011):