Meubels van Moooi tijdens ELLE Inside Design 2013

On posted by Renée IJzerman in Interieurtrends

Moooi heeft een bijzondere showroom. We nemen je mee op een tour door de winkel tijdens ELLE Inside Design 2013.

Achtergrond van Moooi

Designmerk Moooi is in 2001 opgericht door Marcel Wanders en Casper Vissers. Moooi werkt samen met diverse topontwerpers - zoals Bertjan Pot, Studio Job, Maarten Baas, Jasper Morrison en Roderick Vos - die elk een eigen stempel op het merk drukken. De designproducten van Moooi zijn wereldwijd succesvol. Moooi heeft showrooms in New York, Milaan, Londen en Amsterdam.

Moooi meubels

Foto Moooi Showroom Amsterdam tijdens ELLE Inside Design 2013.

Moooi showroom Amsterdam

De Moooi showroom in Amsterdam ziet eruit als een kunstgallerie. In het enorme pand staan naast designmeubels talloze bijzondere objecten, accessoires en poppen. Aan de muren hangen levensgrote foto's van Erwin Olaf. Tijdens het weekend van ELLE Inside Design 2013 behoorde de Moooi showroom tot de uitgezette route. Hieronder vind je een impressie.

Moooi meubels

Foto De Moooi Zliq bank, ontworpen door Marcel Wanders, is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Twee Zliq-banken met een tussenstuk op wielen ertussen vormen het Zliq Island.

Moooi meubels

Foto Zliq Island. Rechts van de banken zie je de Moooi Little Bold kandelaar, ontworpen door Roderick Vos.  

Moooi meubels

Foto Naast de Zliq bank staat de prachtige rode Moooi Emporer vloerlamp met Aziatische uitstraling. De lamp is ontworpen door het Chinese duo Neri & Hu.

 Moooi meubels

Foto Ook van de hand van Neri & Hu is de Common Comrades table family. Dit is een serie van zes rode bijzettafeltjes, die elk een andere vormgeving hebben.

 Moooi meubels

Foto Aan het plafond hangt de Heracleum The Big O, ontworpen door Bertjan Pot. Deze lamp is een hernieuwde uitgave van de Heracleum hanglamp, dit keer in de vorm van cirkel. De honderden LED-lampjes zijn beweegbaar in alle richtingen.

 Moooi meubels

Foto links De nieuwe Construction Lamp van Joost van Bleiswijk. Het onderstel van aluminium geeft deze vloerlamp een industriële uitstraling. Er bestaat ook een zwarte variant. Foto rechts Levensechte poppen in de bioscoopzaal van het Moooi-pand.

 Moooi meubels

Foto Studio Job ontwierp voor Moooi de Paper serie: lampen, kasten, dressoirs en tafels van papier. Op de foto staat een nieuwe kleurvariant van de Moooi Paper tafel afgebeeld.

Moooi meubels

Foto Twee schitterende Moooi Raimond hanglampen tegen een donkere achtergrond. Ze zijn ontworpen door Raimond Puts.

Moooi meubels

Foto Een nieuwkomer in de New Antique familie is de Moooi New Antiques Barstool, ontworpen door Marcel Wanders. De kruk is van kunststof, maar heeft een comfortabel zachte bovenkant en een voetsteun. Inclusief ophanghaakje voor je tas.

Moooi meubels

Foto De Moooi Baby Valentine hanglamp, ontworpen door Marcel Wanders, bevat aan de binnenkant bijzondere bloemenpatronen van glas.