MDF Italia: nieuw pareltje bij Flinders!

Posted by Sabine Meekel in Interieurtrends

Zo trots als een pauw presenteren wij vandaag een nieuw designlabel in onze collectie: MDF Italia. Dit merk is, zoals de naam al doet vermoeden, afkomstig uit Italië en brengt sinds 1992 de mooiste designmeubels op de markt. De stoelen, banken en tafels van MDF zijn strak vormgegeven, maar super comfortabel. Onze nieuwste aanwinst heeft dan ook al vele prijzen gewonnen op het gebied van design en decoratie. Lees snel verder en ontdek waarom wij zo blij zijn dat MDF Italia vanaf nu ook bij Flinders verkrijgbaar is!

MDF Italia Sfeerbeeld
Beeld  Sfeerimpressie van het Italiaanse designlabel MDF Italia.

‘Mobili di Fattorini’

MDF Italia werd in 1992 opgericht door Bruno Fattorini. De letters in de naam ‘MDF’ zijn dan ook een afkorting van het Italiaanse ‘Mobili di Fattorini’, oftewel ‘meubels van Fattorini’. Hoewel Bruno Fattorini de eerste tien jaar zelf verantwoordelijk was voor alle ontwerpen binnen de collectie, doet hij dit inmiddels samen met bijna twintig andere designers. De ontwerpen van MDF Italia worden stuk voor stuk gekenmerkt door minimalisme: hoe minder details, hoe beter. Het bijzondere aan deze designs is dan ook dat het weglaten van bepaalde elementen een meubel niet tekort doet, maar juist een meerwaarde geeft. 

MDF Italia Rock Table
Beeld Het ontbreken van overbodige details maakt de ontwerpen van MDF Italia zo bijzonder.

Met z’n allen aan de Tense-tafel

Het motto ‘eenvoud is goud’ zie je terug in alle tafels, stoelen en banken van MDF Italia. Neem bijvoorbeeld de superstrakke Tense-tafel. Dit ontwerp is gemaakt uit één materiaal en is leverbaar in een lengte tot wel vier meter. Dankzij moderne technologieën blijft het tafelblad, ondanks zijn grote afmetingen, toch mooi vlak en licht in gewicht. Omdat je ervoor kunt kiezen één of meerdere openingen in het tafelblad te verwerken, is de MDF Italia Tense tafel niet alleen prachtig vormgegeven maar ook zeer functioneel. Je kunt deze openingen bijvoorbeeld gebruiken als kabelgoot, om de snoeren van laptops en computers netjes weg te werken. Gebruik je de Tense tafel om te vergaderen? Leg dan een aantal pennen, notitieblaadjes en markers in de openingen. Zo heb je tijdens een meeting altijd een pen bij de hand!

MDF Italia Tense tafel
Beeld Aan de hoeken kun je goed zien dat de Tense tafel uit één stuk is gemaakt. Dankzij de strakke afwerking maakt deze grote MDF Italia Tense tafel toch een slanke indruk.

De Tense tafel is niet alleen in 23 verschillende formaten leverbaar, maar ook in verschillende kleuren. Het tafelblad is bovendien gemakkelijk schoon te houden. Daarom is de Tense tafel niet alleen geschikt voor gebruik op kantoor, maar juist ook als eetkamertafel. Hier kun je lekker aan knutselen, borrelen, kletsen, lezen, studeren, een spelletje spelen, en ga zo maar door!

MDF Italia Tense tafel
Beeld De Tense tafel van MDF Italia is de ideale eettafel voor het hele gezin. 

In de flow van MDF Italia

Een van de meest bekende series van MDF Italia is de Flow productfamilie. Deze stoelen zijn ontworpen door Jean Marie Massaud en de oorspronkelijke collectie is de afgelopen jaren enorm uitgebreid. Zo kun je inmiddels kiezen uit de originele Flow Chair zonder armleuningen, de Flow Chair met armleuningen (Flow Armchair), de barkruk (Flow Stool) en het jongste lid van de familie: de Flow Slim Armchair. Deze stoel heeft aanzienlijk slankere armleuningen dan het oorspronkelijke ontwerp en daardoor een elegante uitstraling. Bovendien is er een oneindig aantal onderstellen en afwerkingen beschikbaar. Wat dacht je van een houten vierpoot, metalen sledepoot, enkele poot of onderstel met wieltjes? 

MDF Italia Flow Slim Armchair
Beeld De Flow Slim Armchair zet je wereld op z’n kop met alle mogelijkheden die hij heeft. 

Tot slot heb je de keuze uit diverse kleuren en soorten zittingen voor de Flow stoelen. Wij zijn dol op de comfortabele, gestoffeerde zitkussens. Afhankelijk van wat jij mooi vindt, kun je kiezen voor een zitting van normale afmeting of een XL-versie. De XL-versie valt een stukje over de armleuningen heen, waardoor je armen op een zacht kussen rusten. Dat is het toppunt van comfortabel, toch?

MDF Italia Flow Slim Armchair
Beeld De Flow Slim Armchair is niet alleen heel mooi. Hij zit ook nog eens supercomfortabel!

Rock ’n Roll tafel

Simpel maar origineel, stevig maar elegant: dat is de Rock Table tafel van MDF Italia! Wie had ooit gedacht dat een slank en stijlvol tafelblad zo goed zou combineren met een robuuste poot in betonlook? Dit ‘ontwerp van uitersten’ is een echte eye-catcher in iedere woonkamer, maar zou op kantoor ook zeker niet misstaan. De MDF Italia Rock Table is verkrijgbaar in diverse afwerkingen, breedtes en hoogtes, waardoor je hem als bartafel, eettafel of vergadertafel kunt aanschaffen. Kies bijvoorbeeld een Rock Table tafel met de afmetingen 110 (h) x 80 (b), combineer deze met een Flow Stool en geniet van een drankje aan je eigen designbar!

MDF Italia Rock Table tafel
Beeld De Rock Table tafel van MDF Italia is de perfecte balans tussen solid en stijlvol.

Kortom, wij zijn hartstikke blij dat wij dit pareltje aan onze collectie hebben toegevoegd. Wil je zelf ervaren hoe lekker de Flow Slim Armchair zit of wat de Rock Table tafel voor jouw inrichting kan doen? Neem gerust een kijkje in onze woonwinkel in Zaandam. We hebben hier een groot gedeelte van de collectie van MDF Italia voor je neergezet en zijn heel benieuwd wat jij van dit designlabel vindt!