MAISON & OBJET in Parijs: een impressie

On posted by Renée IJzerman in Interieurtrends

Twee keer per jaar staat Parijs in het teken van de beurs MAISON & OBJET. Een enorm terrein met acht verschillende hallen vol prachtige stands met meubels, lampen, textiel en accessoires. Je begrijpt: het walhalla voor interieurliefhebbers. Deze week vond de najaarseditie plaats en als je niet geweest bent, geen nood, de komende blogs laten we je alle mooiste en nieuwste producten zien. Vandaag lichten we graag alvast een tipje van de sluier op.

Maison & Object 2014
Beeld
Marie Claire Café met het L'Afrique-behang van Studio Job.

Zoals dat gaat op beurzen, ga je achteraf bedenken wat je het meeste tegenkwam en waar misschien zomaar een trend te bespeuren viel. We concludeerden dat designers onveranderd blijven kiezen voor metallics: glanzend koper, messing, goud en brons waar je maar kijkt. Ook bestaande producten, vaak lampen, krijgen een nieuwe metallic uitvoering. Hetzelfde geldt voor marmer, het materiaal dat al jaren bezig is met een grote opmars. Het Deense merk Ferm Living (dat voor het eerst naast accessoires ook meubilair presenteert) introduceert bijvoorbeeld marmeren salontafels en bijpassende marmeren kandelaren. &tradition showt de nieuwe Marble Lights: prachtige grote mondgeblazen lichtbollen met een marmeren fitting.

Verder viel het ons op dat veel ontwerpers de nieuwe mogelijkheden van ledverlichting omarmen. Ledmodules kunnen op prachtige wijze geïntegreerd worden in de architectuur van een ruimte. Artemide toont bijvoorbeeld zijn Algoritme: een dunne lijn licht die de vorm van de ruimte volgt. Ledverlichting opent een wereld van nieuwe mogelijkheden, zowel voor de ruimte als voor het design van een lamp, dus daar kunnen we nog veel van verwachten in de toekomst. Tot slot, we kunnen er niet omheen, blijft het dierenrijk een onophoudelijke stroom aan inspiratie brengen aan ontwerpers. Van prints op kussens tot opgezette giraffen in de woonkamer.

Enfin, zoals we dat zo graag zeggen in de wereld van design: laat je inspireren.

Maison & Object 2014 - Ferm Living
Beeld
Fonkelnieuwe marmeren tafels van Ferm Living.

Maison & Object 2014 - &tradition
Beeld
Nieuwe Marble Lights van &tradition.

Maison & Object 2014 - Emu
Beeld
EMU presenteerde verschillende nieuwe tuintafels en -stoelen. Ook richtte het merk een loungeplek buiten in met de kleurrijke loungestoel Snooze.

Maison & Object 2014 - Droog
Beeld
De fantastische nieuwe serie behang van Droog, geïnspireerd op de kleuren van meesterwerken uit het Rijksmuseum.

Maison & Object 2014 - SNURK
Beeld
De eigenaar van Snurk (voor het eerst met een stand op MAISON & OBJET) toont tevreden zijn nieuwe ballerina-dekbedovertrek, met een print van een écht balletpak van Het Nationaal Ballet.

Maison & Object 2014 - Tom Dixon
Beeld
Koperen lamp Etch van Tom Dixon.

Maison & Object 2014 - Tom Dixon
Beeld Verrukkelijke geuren bij Tom Dixon. Tom Dixon is door MAISON & OBJET verkozen tot ontwerper van het jaar en had een grote stand inclusief een domein waar parfum gemaakt kon worden.

Maison & Object 2014 - String
Beeld
De bekende wandkasten van String stammen uit 1949. Sinds 2005 heeft een andere eigenaar de wandsystemen nieuw leven ingeblazen en zijn ze weer helemaal hip. Je kunt ze precies zo samenstellen als je dat wilt met talloze onderdelen. De oorspronkelijke String-kasten uit de jaren vijftig zijn alleen nog maar te verkrijgen via verzamelwebsites.

Maison & Object 2014 - dieren
Beeld
Boekenkast op poten (Ibride).

Maison & Object 2014
Beeld Fonkelende bronstinten.

Maison & Object 2014 -Fatboy
Beeld
Het grote Relationship Café van Fatboy.

Maison & Object 2014 - Seletti
Beeld
De Sending-kasten van Seletti. Het Italiaanse merk presenteerde onder andere zijn mooie collectie tafelaccessoires in samenwerking met Diesel.

Maison & Object 2014 - By Nord
Beeld
De dierenkussens van het Deense merk By Nord.

Maison & Object 2014 - Studio Ditte
Beeld
Vouw-robots van Studio Ditte; het Nederlandse accessoiremerk dat voor het eerst op deze beurs stond.

Maison & Object 2014 - Normann Copenhagen
Beeld
Normann Copenhagen toont de stoel Form in al zijn varianten.

Maison & Object 2014 - dieren
Beeld
Houten lamp in de vorm van een teckel.

Maison & Object 2014 - overzicht
Beeld
Overzicht van de enorme accessoirehal.

Maison & Object 2014 - Artemide
Beeld
Lamp Algoritme van Artemide met ingebouwde ledverlichting benadrukt de vormen van de ruimte.

Maison & Object 2014 - dieren
Beeld
Een giraffe in huis wordt het helemaal in 2015.

Maison & Object 2014 - Plumen
Beeld
De achterste rij lampen (aan het rode snoer) wordt gevormd door de nieuwste lichtbron van Plumen: de 002. Dit exemplaar is minder fel dan de lamp 001. Hij verschaft een warme, sfeervolle lichtval. Zeer energiezuinig én prachtig vormgegeven.

Tot zover een preview van alle nieuwe beelden van MAISON & OBJET. Als je belangstelling hebt voor design of inspiratie op wilt doen, is deze beurs in Parijs zeker een aanrader. Er staan ongelooflijk veel merken en ontwerpers uit alle windstreken dus je krijgt een goed overzicht van wat er allemaal mogelijk is in en om je huis. De komende weken praten we je gedetailleerd bij over alle nieuwe collecties van onder andere Ferm Living, Tom Dixon en &tradition.