Maak kennis met twee nieuwe stoelen van Normann Copenhagen

Posted by Ilse Severijnen in Interieurtrends

Normann Copenhagen verraste begin dit jaar al met heel wat nieuwe producten. Op de grote designbeurs in Italië, Salone Internazionale del Mobile Milaan, exposeerde het Deense merk nóg twee nieuwe collecties. Maak kennis met de Era Lounge-collectie en de Form-collectie.

Era Lounge-collectie: één stoel, vele uitvoeringen

Centraal in de Era Lounge-collectie staat de combinatie van zachte vormen en harde lijnen. Normann Copenhagen speelt met Era in op de toenemende behoefte aan een persoonlijke inrichting. Je kunt de Era loungestoel zó samenstellen dat hij optimaal bij jouw smaak en behoeften past. Zo kun je kiezen tussen een hoge of een lage rugleuning, een metalen of een houten onderstel, gewone poten of een schommelonderstel, en een bekleding van textiel of leer.

Door deze variatie hoopt ontwerper Simon Legald naar eigen zeggen iedere stoel binnen de Era-serie een eigen karakter te geven. ‘De houten poten geven de stoel een warme uitstraling, terwijl de ronde stalen poten een industriële associatie opwekken. De schommelvariant staat speels in een ruimte,’ vertelt de ontwerper. De Era-loungestoel heeft een breed, zacht kussen en een licht golvende rugleuning. Voor de liefhebber is er ook nog bijpassend voetenbankje. Alles wat je nodig hebt om comfortabel te kunnen loungen, kortom.

De Era-loungestoel van Normann Copenhagen op Salone del Mobile

Beeld Era-loungestoel met houten poten en met stalen schommelonderstel.

Era-loungesstoel met hoge en lage rugleuning

Beeld Era-loungestoel met lage en met hoge rugleuning.

Normann Copenhagen Era-loungesstoel met stalen onderstel

Beeld Era-loungestoelen met diverse onderstellen.

Normann Copenhagen Era-stoel close-up

Beeld Close-up van de Era-loungestoel. Hij heeft een breed zitkussen en zachte armleuningen.

Form-collectie: eenvoud en elegantie

Ook de nieuwe productieserie Form van Normann Copenhagen is ontworpen door Simon Legald. De stoelen uit deze collectie zijn van kunststof gemaakt en hebben een typisch Scandinavisch houten onderstel. De constructie ervan lijkt op die van een kruk. De poten zijn op een verfijnde manier met het onderstel verbonden, alsof het onderstel naadloos overgaat in de zitschaal. Er hoort ook een houten tafel bij deze serie, zoals je hieronder kunt zien.

Form-stoelen in verschillende uitvoeringen

Beeld Form-stoelen in verschillende kleuren.

Normann Copenhagen Form-stoel en Form-tafel

Beeld Form-stoelen rond Form-tafel. Aan de rechterkant staan stoelen in geheel rode uitvoering.

Form-stoel Normann Copenhagen close-up

Beeld Close-up Form-collectie.

Normann Copenhagen Form-stoel achterzijde

Beeld Achterzijde Form-stoel.

Zowel de loungestoel Era als de eetkamerstoel Form vormt een mooie aan het assortiment van Normann Copenhagen. Het label dat ooit als accessoiresmerk startte, heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdig jong designmerk, dat zichzelf seizoen na seizoen opnieuw blijft uitvinden.