Loungestoel Ro van Jaime Hayon voor Fritz Hansen

Posted by Ilse Severijnen in Interieurtrends

Een stoel die je meteen wilt uitproberen als je hem ziet staan. Dat is waar de Spaanse ontwerper Jaime Hayon naar op zoek was. Het resultaat is de loungestoel Ro – een meubel dat volgens Hayon zegt: 'kom hier, ga zitten en relax'. De elegante creatie is de tweede samenwerking tussen ontwerper Jaime Hayon en het merk Fritz Hansen.

Ontwerper Jaime Hayon op zijn loungestoel Ro

Beeld Ontwerper Jaime Hayon in zijn loungestoel Ro.

Ro-loungestoel in verschillende uitvoeringen

Beeld De Ro-loungestoel is verkrijgbaar in tal van kleuren.

Internationale lof

De samenwerking tussen het Deense designmerk Fritz Hansen en de flamboyante Spaanse ontwerper Jaime Hayon leidde tot de elegante loungestoel Ro, die sinds zijn introductie op veel internationale lof kan rekenen. Zo werd de loungestoel onlangs bekroond met een ELLE International Design Award voor het beste zitmeubel van 2014. 

Loungestoel Ro van Fritz Hansen in bruin leer

Beeld Ro-loungestoel in lederen uitvoering.

Jaime Hayon voor Fritz Hansen

Beeld Ro-loungestoel met voetenbank.

Ro-loungestoel: ontvangst met open armen

Loungestoel Ro is Jaime Hayons antwoord op de vraag wat ultiem relaxen is. Het woord 'Ro' betekent 'rust' in het Deens. De Ro-loungestoel is een brede stoel (er is ruimte voor anderhalf persoon) die je omsluit en waar je volledig tot rust kan komen. De rugleuning is golvend als het menselijk lichaam. Zowel esthetisch als functioneel gezien streefde Hayon naar het hoogst haalbare. De stoel is niet alleen een lust voor het oog, maar ook extreem comfortabel. De ronde armleuningen geven de stoel een uitnodigend karakter: hij lijkt je met open armen te ontvangen.

Golvende achterkant

Beeld De golvende achterkant is geïnspireerd op het menselijk lichaam.

Leeshoek met stoel Ro

Beeld Comfortabele leeshoek.

Fritz Hansen & Jaime Hayon

Het merk Fritz Hansen bestaat al sinds 1872. Heel bekend zijn de vlinderstoel (1955) en de Egg Chair (1958) die Arne Jacobsen voor het merkt ontwierp. De geschiedenis van Fritz Hansen heeft veel moderne stoelen voortgebracht die inmiddels als designklassiekers gelden. De meeste van deze producten zijn al meer dan vijftig jaar in productie. Tegelijkertijd blijft er ruimte voor nieuwe namen, zoals de eigenzinnige Jaime Hayon (1974). Niet meteen de meest voor de hand liggende combinatie met de Scandinavische soberheid van Fritz Hansen – maar het werkt des te meer. In 2011 leidde dit al tot de Favn Sofa. En nu dus de prachtige loungestoel Ro, die relaxen tot en kunst verheft.

Ro met houten onderstel en voetenbank

Beeld Loungestoel Ro met houten onderstel.

Achteraanzicht

Beeld Achteraanzicht stoel Ro op prachtige mozaïekvloer.

De loungestoel Ro van Jaime Hayon voor Fritz Hansen is verkrijgbaar in gestoffeerde en lederen uitvoering. Ook kun je kiezen tussen een houten onderstel of poten van geborsteld aluminium. De bijbehorende voetenbank maakt je ultieme relaxmoment compleet.