Lara's goede (woon)voornemens

Posted by Lara Debie in Interieurtrends

A clean white or Rose Quartz and Serenity slate: happy new year!

Ik moet zelf altijd heel hard nadenken als iemand aan mij vraagt wat mijn goede voornemens zijn. Meestal moet ik het antwoord schuldig blijven. En nee, dit heeft er niet mee te maken dat ik mezelf zo perfect vind dat ik niet aan goede voornemens hoef te doen. Want geloof me, als iemand een hele lijst aan goede voornemens uit de mouw kan schudden, ben ik het wel. Het ligt er meer aan dat ik deze voornemens al uit het raam heb gegooid voor de maand januari voorbij is.

"Ik ken mezelf en weet daarom dat ik me er gewoon niet aan kan houden"

Maar… bij het zien van de woon- en interieurtrends van 2016 heb ik toch stiekem een lijstje gemaakt met ‘goede-interieur-voornemens voor het jaar 2016’. En van deze twee favorieten weet ik tenminste zeker dat ze blijven hangen.

Lara
Beeld Kom maar op met de goede voornemens! Beeld via French By Designblog 

Kleur bekennen

Jullie hebben vast al kennis gemaakt met dé kleuren van Pantone voor het jaar 2016, Rose Quartz (13-1520) en Serenity (15-3919). Ik moet zeggen dat ik, hoewel ik deze kleuren in eerste instantie niet per se in mijn interieur zou toevoegen, aangenaam verrast ben door deze keuze. Dit komt natuurlijk ook doordat pasteltinten vaak niet gezien worden als dominante kleuren, maar vaak een toevoeging zijn. Maar deze twee kleuren zijn verrassend goed te combineren, niet alleen met elkaar, en het geeft een ongekend gevoel van frisheid. Ik ben in ieder geval om!

"Ik ben aangenaam verrast door deze keuze van Pantone"

Lara
Beeld Ondanks dat er vrij veel spullen in verschillende kleurtinten in deze kamer staan, is het een rustig geheel. De lichtgrijze Mayor Sofa van &Tradition en de lichtgrijze stoel van HAY is een goede aanvulling op de twee Pantone kleuren. Beeld via Casa Vogue

Normann Copenhagen EdgeBeeld Het Edge kussen van Normann Copenhagen vindt je in verschillende kleuren, maar hoe mooi is hij in de kleur Serenity? 

LaraBeeld Of je nu je eetkamer, een hoekje van de woonkamer of zelfs je slaapkamer hult in deze zachte kleuren, het blijft even mooi. Beelden via YellowsThat Nordic Feeling en Apartment Therapy

Naast Pantone kwamen ook Benjamin Moore en Sherwin-Williams met hun color of the year. Beiden hebben gekozen voor een wit-variant. Zo gaat Benjamin Moore voor Simply white (OC-117) en gaat Sherwin-Williams voor Alabaster (SW 7008). Benjamin Moore omschrijft deze kleur als tijdloos en veelzijdig waarbij je je overgeeft aan de complexiteit die wit met zich meebrengt. Volgens Sherwin-Williams brengt Alabaster een oase van kalmte, spiritualiteit en een less-is-more houding met zich mee.   

"Benjamin Moore en Sherwin-Williams kozen een wit-variant als color of the year"

Wit is een kleur (eigenlijk een non-kleur) waarop ik direct 'ja' knik. Ook al heeft mijn interieur weinig kleur, toch vraag ik me vaak af of het niet nog witter kan. Bij deze is mijn antwoord gegeven en nu al helemaal met deze twee wittinten.

Wit
Beeld 
Wie wilt nu niet zo’n wit plekje in zijn huis? Beelden via Benjamin Moore

Sherwin-WilliamBeeld Alabaster kun je goed gebruiken als basiskleur en deze Eames DSR stoel van Vitra past hier natuurlijk als geen ander bij! Beeld via Sherwin Williams

Botanisch huis

Bladplanten, voornamelijk cactussen en vetplanten, deden hun opmars al in 2015 en zijn nog lang niet van plan om te verdwijnen. Gelukkig maar, want zelfs ik (de bloemen- en plantenkiller) weet met deze planten wel raad. Doordat cactussen en vetplanten in vele groottes en vormen voorkomen, kun je hiervoor altijd wel een plekje vrijmaken in je woning. Al is het een plankje, een klein bijzettafeltje, juist een hele kast of hoek van de kamer, groen in huis is in ieder geval niet meer weg te denken. En mocht je wat plantvriendelijker zijn dan ik, kun je je bladplantencollectie natuurlijk verder uitbreiden met andere soorten, zolang het maar groen is natuurlijk!

"Voor cactussen en vetplanten kun je altijd een plekje vrijmaken in je woning"

Botanische prints
Beeld Ik weet nog wel een plekje te vinden voor zo’n plantenhoekje…Beelden via Pinterest en Blissful Blog 

Ferm Living Plant StandBeeld Hoe leuk en hoe anders zijn deze plantenbakken op poten van Ferm Living?

En jij, wat zijn jouw goede (interieur) voornemens voor het jaar 2016?