AlessiLux lampen - Het verhaal

Posted by Lieve Gorter in Interieurtrends

AlessiLux lampen staan deze week centraal in het verhaal achter... Dat Flinders designtoppers verkoopt moge duidelijk zijn. Dat er achter elk ontwerp een verhaal zit, is vaak wat minder bekend. En als je dan toch een designtopper koopt; hoe leuk is het dan om het verhaal erachter te leren kennen? Dat je elke lijn en vorm begrijpt. Dat jij ziet wat de ontwerper ziet. Kom deze week meer te weten over de AlessiLux lampen.

Lampen van AlessiLux

De AlessiLux LED lampen zijn lampen die gezien mogen worden. De AlessiLux lampen zijn zo ontworpen dat een lampenkap overbodig is. Neem bijvoorbeeld de Vienna lamp of de Abatjour lamp. Deze lampen hebben verschillende kleuren en creëren hierdoor ieder een eigen sfeer.

Lampen van AlessiLux - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto:
1. Vienna blauw lamp
2. Vienna paars lamp
3. Vienna groen lamp
4. Vienna goud lamp
5. Vienna zilver lamp.

Lampen van AlessiLux - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto:
1. Abatjour wit lamp
2. Abatjour goud lamp.

LED lampen

Alle AlessiLux lampen zijn LED lampen. Dit betekent dat ze 80% zuiniger zijn dan de traditionele gloeilampen. Dat is beter voor het milieu en voor de portemonnee. De verwachte levensduur is 25 jaar. Dat zijn welgeteld 25.000 lichturen.

Lampen van AlessiLux - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Vienna goud lamp.

AlessiLux tafellamp, wandlamp of hanglamp

AlessiLux heeft ook complete lampen. De lamp heeft een functioneel design. Hierbij staan ook de LED lampen zelf centraal. Neem bijvoorbeeld de DR wandlamp of de Lumière tafellamp.

Lampen van AlessiLux - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: DR wandlamp en Lumière tafellamp.

AlessiLux: samenwerking Alessi en Foreverlamp

AlessiLux is een design verlichtingsmerk waarbij Alessi en Foreverlamp met elkaar samenwerken. Alessi heeft het ontwerp voor zich genomen en Foreverlamp de technische kant van de LED lampen. De AlessiLux lampen zijn innovatief en geven een nieuwe kijk op verlichting. De AlessiLux collectie is ontworpen door Giovanni Anghini Alessi, Gabriele Chiave en Frederic Gooris.

Heb je vragen over dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op via 020 30 30 630 of mail ons: info@flinders.nl.