Kunst en design op Design District 2014            

On posted by Marian Olijkan in Interieurtrends

Op het Zaanse Hembrugterrein, waar vroeger van eind 1900 tot 2003 in het diepste geheim munitie werd geproduceerd en getest, vond voor een derde keer van 21 tot 23 mei het vakevenement voor interieurdesign plaats: Design District op het industriële terrein van Taets Zaandam.Design District 2014

Even afkoelen

Zowel op als om het terrein was een hoop te beleven. Met dank aan het mooie weer kon je loungen op de buitenmeubels uit de FP-collectie. Met je latte gezeten onder Viteo-parasols van Umbrosa. En mocht je het echt niet meer uithouden: even afdouchen onder de Swarovski-buitendouche van JEE-O (o jee!). Nieuw is de matzwarte stoere gietijzeren uitstraling tegenover verfijnde details zoals de aanzet bij de voet van de douche en de industriële grepen.

Buitendouche

Beeld Buitendouche van JEE-O.

Witte wastafels JEE-O

Beeld Witte wastafels van JEE-O.

Zwarte hond

In de oude Affuittenhal en het Waslokaal presenteerden ruim honderd kunstenaars hun werk, zoals Peter Bastiaanssen, met de telkens in andere vormen en gedaanten terugkerende zwarte hond.

Kunst op Design District

Beeld Twee zwarte honden van Peter Bastiaanssen.

Kunst van Peter Bastiaansen

Beeld Schilderij van Peter Bastiaanssen.

Kunst en kippengaas

Ook waren er andere bijzondere kunstwerken te zien. Zoals dit stilleven van Kenne Grégoire, acryl op paneel ‘Bokking en Augurk’:

Stilleven op Design District

Beeld Stilleven Kenne Grégoire.

En de opvallende sculpturen van Pablo Hoving, zoals de met kippengaas opgebouwde dieren:

Aap van kippengaas

Beeld Gorilla van zwartgespoten kippengaas.

Sculptuur van een stier

Beeld Sculptuur van een stier, door Pablo Hoving.

Transparante stier

Beeld Transparante stier, geheel uit wit gespoten kippengaas.

Steen en beton

Voor de hal kon je buiten plaatsnemen op de betonnen en terrazzo stoeltjes van Piet Baudoin, de 19-jarige zoon van Joris Baudoin, die de elegante ontwerpen (een paradox ten opzichte van het robuuste materiaal) voor duurzame buitenmeubels van zijn vader weer in productie heeft gebracht.

Buitenmeubels van terrazzo

Beeld Terrazzo buitenmeubilair.

Design District buitenmeubelen Piet Baudoin

Beeld Elegante tuinmeubels van beton, door Piet Baudoin.

[Fotografie: Aukje Worm en Marian Olijkan]

Marian Olijkan geeft interieuradvies via AAND8 Interieurontwerp. Van restyling en optimale indeling tot kleuradvies en inkoopbegeleiding. Al deze zaken en meer deelt ze met je via Flinders Magazine.