Kartell Masters eetkamerstoel - Het verhaal

On posted by Lieve Gorter in Interieurtrends

Kartell Masters eetkamerstoel staat deze week centraal in het verhaal achter... Dat Flinders designtoppers verkoopt moge duidelijk zijn. Dat er achter elk ontwerp een verhaal zit, is vaak wat minder bekend. En als je dan toch een designtopper koopt; hoe leuk is het dan om het verhaal erachter te leren kennen? Dat je elke lijn en vorm begrijpt. Dat jij ziet wat de ontwerper ziet. Kom deze week meer te weten over de Kartell Masters eetkamerstoel.

Kartell Masters eetkamerstoel

De Kartell Masters eetkamerstoel is een populaire stoel uit de Kartell-collectie. De stoel is een samensmelting van de Serie 7 van Arne Jacobsen, de Tulip Armchair van Eero Saarinen en de Eiffel Chair van Charles Eames. Bekijk en vergelijk hieronder de Kartell Masters en de andere stoelen.

Kartell Masters eetkamerstoelen - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Kartell Masters eetkamerstoel.

Kartell Masters eetkamerstoel - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Serie 7 van Arne Jacobsen, de Tulip Armchair van Eero Saarinen en de Eiffel Chair van Charles Eames.

Sierlijke vormen

Wat gelijk opvalt aan de stoel is de sierlijke rugleuning. Het lijkt wel een vlechtwerk. Via de poten vormt zich de rugleuning. Op een aantal plekken komt de rugleuning samen, dat zorgt ervoor dat de stoel ruim en comfortabel zit (en ook stevigheid biedt). De stoel heeft niet voor niets de Good Design Award 2010 gewonnen :-).

Kartell Masters lekker kleurrijk

De Kartell Masters eetkamerstoel is er in veel vrolijke kleuren, die net even anders zijn dan 'normaal'. Neem bijvoorbeeld de kleuren mosterdgeel of saliegroen. Je kunt die kleurtjes leuk met elkaar combineren als je een speels interieur hebt of wilt. Je kunt ook voor eenheid gaan en bewust voor één kleur kiezen.

 

Kartell Masters eetkamerstoel - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Kartell Masters eetkamerstoel - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto's: Kartell Masters in het interieur.

Kartell Masters voor buiten

Kartell Masters eetkamerstoel kan ook buiten gebruikt worden. Zo heb je een eetkamerstoel en een buitenstoel in één. Wil je de stoelen even aan de kant hebben? Dan kun je ze makkelijk opstapelen. De Kartell Masters is ontworpen door de wereldberoemde ontwerper Philippe Starck.

Heb je vragen over dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op via 020 – 30 30 630 of mail ons: info@flinders.nl.