Handige rekken en multifunctionele verlichting: Evelien Bleumink

Posted by Mark Lubbers in Interieurtrends

Flinders volgt aanstormend designtalent op de voet en houdt je graag op hoogte van de laatste designtrends. In de rubriek Jong Talent bieden we hoogvliegers een platform waarop ze vertellen over hun werk en ambities. Deze keer staat productontwerper Evelien Bleumink centraal in Jong Talent: "Ik houd van grondig onderzoek en analyse".

Flindsers Jong Talent Evelien Bleumink portret
Naam Evelien Bleumink
Geboortejaar 03-11-1981
Opleiding HTS WB-IPO (Enschede) en Post Graduate Course Industrial Design (Den Haag)
Afgestudeerd
Resp. 2003 en 2010
Werkuren p/w Afhankelijk van opdracht
Website  www.evelienbleumink.nl

 

Wat kenmerkt jouw stijl van ontwerpen?

"Onderzoeken, kijken, luisteren, vragen, afvragen, schetsen, computermodellen en prototypes maken, kijken, aanpassen…. Ik houd van grondig onderzoek en analyse, afgewogen keuzes maken. Middels onderzoek en analyse wil ik tot de kern doordringen om van daaruit iets nieuws op te bouwen."

Flinders Jong Talent Evelien Bleumink Moof vloerlampen
Beeld Moof vloerlampen gemaakt door Evelien Bleumink.

 

Wie of wat is je grote inspiratiebron en waarom?

"Ik word erg gelukkig wanneer ik in een bouwmarkt, bibliotheek of museum loop; er ontstaat een ‘doe, maak en onderzoek energie’. Maar de ideeën ontstaan vanuit een gevoel van vrijheid en rust, dat is dus denk ik de basisbron."

 Flinders Jong Talent Evelien Bleumink Juno Series
Beeld Juno Series van Evelien Bleumink.

 

Wat is je grootste irritatie in designland?

"Dat er producten worden ontworpen die, in mijn ogen, niet zinvol zijn. Dus producten waar we als consument niet beter van worden, maar als wereld en maker wél slechter. Denk bijvoorbeeld aan een plastic prullaria wat na één keer gebruiken kapot gaat. Dat is trouwens meer algemeen met betrekking tot producten. Binnen ‘design’land kan ik me storen aan (slecht) kopie gedrag."

Flinders Jong Talent Evelien Bleumink Moof vloerlamp
Beeld De Moof vloerlamp.

 

Kun je twee producten noemen waar je trots op bent?

"Als eerste Moof, een lichtobject dat over je schouder meekijkt. Hij kan je voorzien van licht waar je gaat en staat! Concreet; de lamp is voorzien van LED, staat op wielen, is oplaadbaar en daardoor snoerloos te gebruiken. Daarnaast is de lamp in hoogte verstelbaar. Zo kan deze fungeren als tafelverlichting of als functioneel licht bij het lezen van een boek in een stoel of fauteuil.

Ten tweede Juno, een grafisch lijnenspel tegen de muur, een drager voor handdoeken of kledij. De eenvoud van de vormentaal, het materiaal en finishing maakt het product interessant. De Juno series is onlangs op de markt gebracht door Serax."

Flinders Jong Talent Evelien Bleumink Juno zwart met witte handdoeken
Beeld Juno rek zwart met witte handdoeken.

 

Wat is je ultieme droom?

"Wat ik anderen veeluit wens en dus zelf belangrijk in het leven vind, is het zoveel mogelijk ervaren van vrijheid en blijheid. Maar mijn droom: producten en projecten bedenken en realiseren welke iets positiefs bijdragen aan mens en wereld. Dit kan op allerlei manieren worden ingevuld; producten welke jou als mens anders laat kijken naar vorm, functie en gebruik. Maar ook producten welke in materiaal en productie duurzaam zijn. Of helemaal geen product maar een dienst, ik heb onlangs een workshop in circulair design gevolgd. Blijven ontwikkelen, samen met leuke mensen."

Flinders Jong Talent Evelien Bleumink Juno Rek blauw met witte handdoeken
Beeld  Juno Rek blauw met witte handdoeken.

 

Wat vind je van de producten van Evelien?

Geef hieronder je mening over de ontwerpen van Evelien. Heeft zij goud in handen? Bekijk anders eens de design vloerlampen of kledingrekken van Flinders.

Flinders zoekt Jong Talent

Ben jij ook een opkomend talent en zoek je publiciteit voor je ontwerpen? Wil je graag je producten tonen aan een groot publiek en feedback ontvangen? Neem dan contact met ons op via mark.lubbers@flinders.nl.