Van boomstam naar bijzondere verlichting: Sebastiaan Dillmann

On posted by Mark Lubbers in Interieurtrends

Flinders volgt aanstormend designtalent op de voet en houdt je graag op hoogte van de laatste designtrends. In de rubriek Jong Talent bieden we hoogvliegers een platform waarop ze vertellen over hun werk en ambities. Deze keer staat productontwerper Sebastiaan Dillmann centraal in Jong Talent: "Vorm, materiaal en maatschappelijke context van Eden zijn in harmonie met elkaar."

Flinders Jong Talent Sebastiaan Dillmann portret
Naam Sebastiaan Dillmann
Geboortedatum 27-06-1987
Opleiding Architectuur (HvA)
Afgestudeerd
2009
Werkuren p/w 80
Website  www.studioofeden.nl

 

Wat kenmerkt jouw stijl van ontwerpen?

"Tijdens het ontwerpproces laat ik mij volledig leiden door het materiaal dat ik heb gekozen en mijn gevoel. Mijn doel is een zo compromisloos mogelijk ontwerp te krijgen waarin harmonie tussen ontwerp en maatschappelijke context voorop staat. Daar bedoel ik mee dat ik mij niet laat leiden door de kosten van het productieproces, de benodigde arbeid en trendgevoeligheid."

Tafellampen Studio of Eden Amazon en Eden Laurentides zijkant

Beeld Tafellampen Studio of Eden Amazon en Eden Laurentides.

Wie of wat is je grote inspiratiebron en waarom?

"Mijn grootste inspiratie is de perfectie van de natuur. De natuur slaagt er altijd in om een perfecte balans te vinden tussen materialisatie, vorm, reststoffen en functionaliteit. De innovativiteit van moeder aarde is ongelooflijk, voor elk probleem heeft zij een oplossing. Ook haal ik inspiratie uit het plezier dat ik beleef aan ontwerpen en bouwen, het geeft veel energie om elke dag te mogen doen wat je leuk vindt samen met de mensen van wie je houdt."

Tafel Studio of Eden Camelot
Beeld Tafel Studio of Eden Camelot.

Wat is je grootste irritatie in designland?

"Ik heb niet een grote irritatie of wrok, waar ik wel af en toe verdrietig van kan worden is het verlies van banen door automatisering bij vrijwel elke innovatie. We leven in een heel bijzondere tijd, wellicht een omslagpunt in onze evolutie, we leven nu in een tijd dat er simpelweg niet genoeg werk is voor iedereen! Hoe gaan we daarmee om?"

 Werkplaats van Sebastiaan Dillmann
Beeld Werkplaats van Sebastiaan Dillmann.

Kun je twee producten noemen waar je trots op bent?

"Mijn eerste product waar ik echt trots op ben is een broodtrommel van Lego. Lego was mijn grootste liefde tijdens mijn jeugd. Met een beperkt aantal bouwstenen alles kunnen maken wat je wilde, daar kreeg ik nooit genoeg van. Met hetzelfde plezier bouw ik nu aan interieurproducten, alleen nu gebruik ik bouwstenen uit de natuur.

Dat brengt mij op mijn tweede product waar ik het meest trots op ben, Eden. Eden is een productlijn van interieurproducten die opgebouwd zijn uit plakjes boomstam. Net als bij Lego kun je met plakjes boomstam alles maken wat je wilt, alleen het kost wat meer moeite. Samen hebben we dat voor elkaar gekregen. Vorm, materiaal en maatschappelijke context van Eden zijn in harmonie met elkaar en daar ben ik trots op."

Hanglamp Studio of Eden Monteverde
Beeld Hanglamp Studio of Eden Monteverde.

Wat is je ultieme droom?

"Mijn ultieme droom is dat ik altijd kan blijven werken met vrienden om mij heen en dat we onze visie en ontwerpen in allerlei branches mogen uiten."

Vloerlamp Studio of Eden Daintree 160cm
Beeld Vloerlamp Studio of Eden Daintree 160cm.

Vloerlampen Studio of Eden Daintree 160cm en Eden Laurentides 140cm
Beeld Vloerlampen Studio of Eden Daintree 160cm en Eden Laurentides 140cm.

Tafel Studio of Eden Camelot buiten
Beeld Tafel Studio of Eden Camelot buiten.

Bekijk meer fantastische foto's in de galerij van Studio of Eden. Op zoek naar meer inspiratie voor je verlichting? Bekijk dan eens onze hanglampen, vloerlampen of overige verlichting.

Wat vind je van de producten van Sebastiaan?

Geef hieronder je mening over de ontwerpen van Sebastiaan. Heeft hij goud in handen?

Flinders zoekt Jong Talent

Ben jij ook een opkomend talent en zoek je publiciteit voor je ontwerpen? Wil je graag je producten tonen aan een groot publiek en feedback ontvangen? Neem dan contact met ons op via mark.lubbers@flinders.nl.