Jong ontwerp talent op Design District

On posted by Marian Olijkan in Interieurtrends

Marian Olijkan bezocht voor Flinders het event Design District en speurde daar naar jong ontwerp talent. Haar vondst: Nienke Verschuur met de Japanse Vlinder.

Flinders - Design District - Flinders design voor ieder interieur

Foto: Nienke Verschuur en haar eetkamertafel Japanse Vlinder.

De interieurbeurs Design District opgericht in 2002 en destijds gestart onder de naam 100% Design was jarenlang een fijne beurs in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Design District heeft weer een schitterende locatie gevonden en presenteerde voor het 2e jaar zijn interieurdesign in Taets, Hembrugterrein Zaanstad op 6,7 en 8 juni. www.designdistrict.nl

Er was veel te zien op de Design beurs met ruim 140 deelnemers. Buiten de beurs was er een rondleiding over het bijzondere en historische Hembrugterrein, kon je met de gratis MINI’s naar de Offsite locaties, op vrijdag 7 en zaterdag 8 juni ook naar Art Zaanstad.

Naast de vele grote merken waren er ook veel nieuwkomers te bewonderen op de beurs. De jongste daarvan waren studenten van het Hout- en Meubileringcollege, uit het 2e en 3e leerjaar, het 4e leerjaar is bezig af te studeren. Op de eindexamenexpositie kun je dit werk bewonderen:

HMC Amsterdam
Woensdag 3 juli
 15.00 – 21.00 uur expo voor publiek

HMC Rotterdam
Dinsdag 9 juli 11.00 – 17.00 uur voor publiek
Dinsdag 9 juli 
17.00 – 21.00 uur Relatiedag
Woensdag 10 juli
13.00 – 17.00 uur expo voor publiek

 

Japanse Vlinder - Nienke Verschuur

Een van de studenten, Nienke Verschuur, presenteerde de tafel “Japanse Vlinder”, waarbij de vlinders als verbinding en als sierelement waren toegevoegd, met een knipoog naar de klassieke zwaluwstaartverbinding.

Flinders - Design District - Flinders design voor ieder interieur

Foto: De Japanse Vlinder is gemaakt van kersenhout en tropisch wengé.

Flinders - Design District - Flinders design voor ieder interieur

Foto: De tafel heeft een bijzondere constructie van tafelpoten in het blad.

De tafel is in opdracht gemaakt, als combinatie met een bestaand Japans rood kersenhouten kastje. Nienke koos Amerikaans kersen, wat roder gaat kleuren in de loop van de tijd door de inwerking van UV. De inlegde vlinders waren van wengé. De tafel heeft een bijzondere constructie: twee poten in een u-vorm, met daartussen het blad geklemd. Onder de tafel zijn dwarslatten geconstrueerd om de stevigheid te waarborgen en de grillige houtsoort in bedwang te houden. Alles is geheel naar wens van de opdrachtgever uitgevoerd.

Flinders - Design District - Flinders design voor ieder interieur

Foto: Op de voorgrond staat eetkamerstoel Gladys met prachtige rondingen, ook ontworpen door Nienke Verschuur.

Nienke heeft in haar studietijd al diverse opdrachten uitgevoerd, zoals een kattentrapje. Wilt u ook iets op maat laten maken door Nienke? Stuur haar een e-mail met uw vraag nienke.verschuur@gmail.com.

 

Marian Olijkan geeft interieuradvies via AAND8 Interieurontwerp. Van restyling en optimale indeling tot kleuradvies en inkoopbegeleiding. Al deze zaken en meer deelt ze met je via Flinders Magazine.