Jelena in Parijs (deel 2): Materiaal

Posted by Jelena Brillenburg Wurth-Visser in Interieurtrends

Natuurlijk heeft ook gastblogger Jelena, eigenaresse van en interieurstyliste bij Ruim Advies, designbeurs Maison&Objet bezocht. In een korte serie laat zij door middel van foto én video zien welke trends ze in Parijs heeft gespot. En welke verschillen ontdekte zij ten opzichte van de beurs in Milaan, afgelopen voorjaar? 

Materiaal in het interieur vinden we zowel op grote als op kleine oppervlakken terug. Meubels kunnen bekleed zijn met leer of verschillende stoffen, terwijl accessoires weer van heel ander materiaal kunnen worden gemaakt. We omringen ons graag met prettig aanvoelende materialen omdat die aangenaam zijn voor ons tastzin, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Bekijk onderstaand filmpje en ontdek de verschillende materialen die ik heb gesignaleerd in Milaan en Parijs.

Zak weg in zacht velours

Tijdens mijn bezoek aan Parijs viel het me ineens op: velours wordt weer gebruikt als hippe bekleding. Terug in Nederland zag ik in mijn foto's van Milaan dat bank Southhampton van Linteloo in april ook al met een mooie velours bekleding werdgepresenteerd.

Linteloo
Beeld Bank Southampton van Linteloo in velours.

In Parijs zag ik het velours ook terug bij het Scandinavische merk &tradition. Scandinavisch design is hot in Nederland. De eenvoudige basis en stoere, natuurlijke materialen zijn niet meer weg te denken uit ons interieur. Dat is te merken aan de aanwezigheid van de grote Scandinavische merken op de internationale beurzen. Velours heeft een luxe uitstraling en voelt heerlijk zacht aan. Laat de winteravonden maar komen!

&tradition Fly Sofa
Beeld Fly Sofa by Space Copenhagen voor &tradition.

Heavy metal

Dat koper 'in' is, is iedereen inmiddels wel bekend. Én, koper blijft nog wel even, ik signaleerder het nog overal. Maar je mag het deze winter gaan combineren met messing. Dit gebeurt nu volop, metalen met elkaar gecombineerd. Prachtig bij donkerblauw!

Nyta lamp
Beeld Helemaal in herfstsferen met de Tilt Brass lamp van Nyta (rechts).

Marmer

De herwaardering voor marmer is vorig jaar al op de beurs in Milaan gestart, toen zag ik het alleen nog toegepast in grote producten. Nu wordt marmer overal gebruikt, als dessin op behang en papier en als materiaal in accessoires voor je interieur. Het is gemakkelijk te combineren en heeft een luxe uitstraling.

BloomingvilleBeeld Interieur Oh-Bla-Di Café Parijs en accessoires van Bloomingville.

Contrasten zijn belangrijk om balans in je interieur aan te brengen. De trends in materialen en kleur lenen zich hier bij uitstek voor; hard marmer bij het zachte velours of messing elementen in combinatie met donkerblauw. Waar ga jij voor deze winter?