Jelena in Parijs (deel 1): Kleur

On posted by Jelena Brillenburg Wurth-Visser in Interieurtrends

Natuurlijk heeft ook gastblogger Jelena, eigenaresse van en interieurstyliste bij Ruim Advies, designbeurs Maison&Objet bezocht. In een korte serie laat zij door middel van foto én video zien welke trends ze in Parijs heeft gespot. En welke verschillen ontdekte zij ten opzichte van de beurs in Milaan, afgelopen voorjaar? 

Voor het maken van een interieurplan maak ik gebruik van de vier elementen die de sfeer van het interieur bepalen; kleur, vorm, dessin en materiaal. Hiermee breng je het gevoel aan dat je interieur nodig heeft om het persoonlijk te maken. En omdat deze elementen heel trendgevoelig zijn, let ik met name hierop als ik (internationale) beurzen bezoek. Bekijk onderstaand filmpje en ontdek welke kleuren ik heb gesignaleerd in Milaan en Parijs!


Beeld Video-impressie van de kleuren die ik tegenkwam op de internationale designbeurzen. 

Van pastel naar donker

In Milaan ben ik nog veel pasteltinten tegengekomen, zowel bij de jonge ontwerpers als bij Piet Boon en andere grote interieurmerken zoals Moroso.

Moroso Ottoman
Beeld Bank Ottoman van het Nederlandse ontwerpduo Scholten&Baijings voor Moroso.

In Parijs viel het me echter op dat er nog wel pastellen worden gebruikt, maar dat vooral de Scandinavische merken aan het opschuiven zijn naar donkere tinten. Donkerblauw, donkergroen en donkerrood voerden hier de boventoon.

Jelene

Beeld &tradition stoelen (links),  HAY etuis (midden) en &tradition bank (rechts).

Vooral het altijd actuele merk HAY voert dat goed door in nieuwe accessoires waarin deze donkere tinten alle drie voorkomen.

Neutralen

Nieuw in Milaan was de signalering van de neutrale tinten, zandtinten met zwart en grijs en verschillende wittinten. Mae Engelgeer, die wij kennen van haar gave textiel met pastellen en fluortinten, zocht het nu in de neutralen.

Mae Engelgaae
Beeld Mae Engelgeer in Milaan.

Deze trend zet zich voort in Parijs waar ik onderstaande stand van Atipico heb gefotografeerd.

Jelena
Beeld Atipico in Parijs, Maison&Objet.

Ben je benieuwd naar de andere elementen die zo bepalend zijn voor een interieur? In de volgende blogs komen vorm, dessin en materiaal aan bod, dus houd het Flinders Magazine in de gaten!