Jelena in Parijs (deel 4): Dessin

On posted by Jelena Brillenburg Wurth-Visser in Interieurtrends

Het woord dessin betekent letterlijk: tekening. Een meer bekend synoniem daarvoor is patroon. Een dessin komt niet altijd maar wel regelmatig voor in onze interieurs. Het kan je interieur net dat beetje pit geven dat nodig is, al is het maar via een klein oppervlak van een kussen of een vaas. Een dessin kan natuurlijk ook heel aanwezig zijn door een patroon op de bekleding van je bank of een wand die je hebt behangen.

Bekijk onderstaand filmpje dat ik heb gemaakt van de verschillende dessins gesignaleerd in Milaan en Parijs.

Stairway to heaven

Heel aanwezig op de vakbeurs van Parijs was ons sterrenstelsel. Dit werd op diverse manieren weergegeven maar de meest opvallende was wel de ruwe, bijna abstracte versie. Een foto van de Nasa was bijvoorbeeld de inspiratie voor het behang van Calico, gepresenteerd in Parijs met het servies van Diesel voor Seletti. Maar ook Moooi heeft zich laten inspireren door ons sterrenstelsel voor hun nieuwe collectie Moooi Carpets. Vloerbedekking waarop prachtige afbeeldingen levensecht kunnen worden geprint.

Moooi Carpets
Beeld Links zie je het op de Nasa geinspireerde behang van Calico. Rechts een prachtig en levensgroot vloerkleed van Moooi Carpets.

Crystal clear

Het lijkt wel of we de grove natuur gaan herwaarderen. De elementen die we -nog- niet kunnen beïnvloeden. Want ook de binnenzijde van kristallen zijn veel te zien als dessin. En ook hier spelen de nieuwe technieken een grote rol. De Eternal collectie van Forbo Flooring bestaat uit digitaal geprint vinyl.

Dessin
Beeld Links zie je kussens van Snurk, rechts Eternal Collection van Forbo Flooring.

Caleidoscopisch

Kun je je de caleidscoop nog herinneren? De koker die je voor je oog hield en als je de voorkant draaide, ontstonden er voor je oog de prachtigste vormen in een repeterend patroon. Deze vorm van het creëren van een dessin zie je nu ook terug in het interieur. Zowel in de kleden van Moooi Carpets als in behang.

Moooi Carpets 
Beeld Kleden kun je uiteraard ook aan de muur hangen voor een speels effect. Rechts: Garden of Eden Rectangle Netting vloerkleed van Moooi Carpets.

Het zijn fascinerende dessins die je nu terugziet in het interieur, hou je ogen open!