Hay J107 chair eetkamerstoel - Het verhaal

On posted by Lieve Gorter in Interieurtrends

Hay J107 chair eetkamerstoel staat deze week centraal in het verhaal achter... Dat Flinders designtoppers verkoopt moge duidelijk zijn. Dat er achter elk ontwerp een verhaal zit, is vaak wat minder bekend. En als je dan toch een designtopper koopt; hoe leuk is het dan om het verhaal erachter te leren kennen? Dat je elke lijn en vorm begrijpt. Dat jij ziet wat de ontwerper ziet. Kom deze week meer te weten over de Hay J107 chair eetkamerstoel.

J107 chair eetkamerstoel van Hay

Aan de Hay J107 chair eetkamerstoel valt gelijk iets op: deze design stoel heeft namelijk maar drie poten. Gelukkig maakt dat de stoel niet onstabiel. Dat komt doordat het zitvlak ook een Driehoeks vorm heeft.

J107 chair eetkamerstoel van Hay - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: J107 chair eetkamerstoel (€140,-).

Geen druktemaker

Het is een designstoel die niet gelijk alle aandacht trekt als je 'm ziet in een interieur. Bekijk de stoel van dichtbij en je zal het fijne, ronde ontwerp waarderen. Doordat het niet zo'n druktemaker is past hij prima in een iets 'rommeliger' interieur. Ook als bijvoorbeeld je eettafel altijd vol ligt met van alles, dan zorgen deze rakkers voor wat rust in de tent.

J107 chair eetkamerstoel van Hay - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: J107 chair in het interieur.

Kleuren van de Hay J107 chair eetkamerstoel

De stoel is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Welke kleur past bij jou? Als je van natuurlijke tinten houdt, dan is de houtkleur een goede optie. Maar als je juist van fel en opvallend houdt dan kun je de stoel in het rood nemen. Of maak een combinatie van kleuren. Bijvoorbeeld grijs met rood en wit of houtkleur met wit en zwart.

J107 chair eetkamerstoel van Hay - HEt verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: verschillende kleuren van de J107 chair eetkamerstoel.

Stoelen uit de J serie van Hay

De Hay J107 chair eetkamerstoel valt binnen een serie designstoelen die Hay in 2011 op de markt bracht. De ontwerpen bestonden al, maar hebben een nieuwe impuls gekregen. Een aantal andere ontwerpen zijn de J110, de J104 en de J77. Hieronder kun je duidelijk de overeenkomende kenmerken zien. De stoelen zijn van hout, hebben dezelfde pootjes zien er lichtvoetig uit.

J107 chair eetkamerstoel - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto:
1. J104 chair eetkamerstoel.
2. J77 chair eetkamerstoel.
3. J110 chair houten stoel.

De ontwerper Poul M. Volther

De Deense ontwerper Poul M. Volther werkt samen met andere ontwerpers die bij de FDB (Deense meubelsamenwerking) aangesloten zitten. De visie van FDB is om design voor iedereen toegankelijk te maken. Daarnaast moet het vooral simpel en functioneel design zijn. Dat is toch mooi gelukt met de J serie van Hay :-).

Wil je meer weten over dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op via 020 30 30 630 of mail ons: info@flinders.nl.