Interview met familiebedrijf Van Esch

Posted by Burcu Kayalik in Interieurtrends

De stand van Van Esch op Design District 2013 is helemaal rood/wit, zoals de huisstijl van het merk. Met de verschillende kapstokken om ons heen krijgen we de perfect entrance. Ze nodigen uit om jassen aan op te hangen, maar vanwege de zonnige dag hebben we deze niet bij ons. Even warm worden we ontvangen door Margo Blaakman en mogen we onze vragen stellen over Van Esch.   

Waar staat Van Esch voor?
“We zijn een echt familiebedrijf, zoals onze naam dat ook weergeeft. Sinds 1972 zijn we actief en gespecialiseerd in de productie van garderobesystemen en entreeaccessoires. ”

 Wat is kenmerkend voor het merk?
“De drie speerpunten van het bedrijf: presenteren, opbergen en ontvangen. Daar draait het om bij Van Esch. ”

Wat is het geheim van jullie succes?
“We hebben kwalitatief goede producten die tijdloos zijn. ”

Welke producten worden vandaag gepresenteerd en wat maakt deze producten zo bijzonder?
“De garderobes Slide en Sticks. Slide is heel bijzonder, omdat het twee metalen buizen zijn die je in elkaar schuift en tussen de vloer en het plafond klemt. Dat is uniek. Het is een praktische garderobe voor op kantoor. Je hoeft nooit meer gaten te boren. Je kunt er zoveel plaatsen als je maar wilt en ze weer makkelijk ergens anders klemmen. Ook voor de consument is het een leuk product. Het is geschikt voor iedere ruimte, zoals de badkamer of slaapkamer. Bovendien zijn de haken verstelbaar. Zo kun je er een paar naar beneden schuiven op de perfecte hoogte voor je kinderen. Ideaal. ”

Flinders - Interview met familiebedrijf Van Esch - Design voor ieder interieur
Foto: de Stick garderobe, geklemd tussen de vloer en het plafond

Flinders - Interview met familiebedrijf Van Esch - Design voor ieder interieur
Foto: de Stick garderobe met schuifbare haken

“Dan hebben we nog de kapstokkenreeks Sticks. Bij dit product komen verschillende materialen bij elkaar. De kapstokken zijn van kunststof en hout. Dat maakt het zo bijzonder. Kenmerkend voor onze producten is dat ze architecturaal zijn. Dat zie je ook weer terug in de kapstokken die we vandaag presenteren. ”

Flinders - Interview met familiebedrijf Van Esch - Design voor ieder interieur
Foto: de Sticks kapstokken

Welk product is een klassieker en welke wordt er één?
“Het Tertio garderobesysteem is echt een klassieker geworden. Je komt hem bijna overal tegen. Vooral voor op kantoren is de Tertio ideaal. Wat een klassieker wordt? Dat is een moeilijke vraag…”

Flinders - Interview met familiebedrijf Van Esch - Design voor ieder interieur
Foto: het Tertio garderobesysteem is een klassieker

Is er iets dat veel mensen nog niet weten over Van Esch?
“Eigenlijk niet, want we zijn een bekend bedrijf. Dat komt ook omdat we al sinds 1972 werkzaam zijn. En we delen altijd alles.”

Wat kunnen we binnenkort nog meer verwachten?

“Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website, een nieuwe catalogus en natuurlijk nieuwe producten. Er komt dus nog veel nieuws aan. ”