Interieurtrends 2015

Posted by Laura van Olst in Interieurtrends

Nog even en we gaan alweer het nieuwe jaar in. Tijd voor champagne, goede voornemens en… Nieuwe trends! Ook op het gebied van wonen is er een trendvoorspelling te doen. Wij hebben in onze glazen bol gekeken en wat voorspellingen gedaan.

Dé kleur van 2015: Marsala

Wellicht is het je niet ontgaan dat Marsala tot dé kleur van 2015 is verkozen. Pantone – een Amerikaans kleurcoderingsbedrijf - heeft deze kleur gekozen door goed te hebben gekeken naar de nieuwe collecties voor 2015. In zowel mode- als interieurcollecties was deze kleur terug te vinden.

Maar goed, ‘Marsala’ zegt ons nog niet zo veel. Want wat voor kleur is dit dan precies? De naam komt van de rode wijnsoort Marsala uit Italië. Een willekeurig persoon zal deze kleur waarschijnlijk gewoon 'bordeauxrood' noemen. Pantone omschrijft de kleur echter als een diepe aardse kleur die zelfverzekerdheid en stabiliteit uitstraalt.

Marsala
Beeld
De kleur van het jaar 2015: het aardse Marsala.

De kleur mag in verschillende nuances gebruikt worden. Maar hoe ziet dit er dan uit in het interieur? Bekijk de beelden hieronder om inspiratie op te doen.

Trend: marsala
Beeld Verschillende nuances van de kleur Marsala.

Trend: marsala
Beeld Een bank in donker Marsala.

Trend: marsala
Beeld
Een warme ruimte vol met nuances van de kleur Marsala.

Trend: marsala
Beeld Met de Vitra Corniches wandplankjes breng je subtiel wat Marsala in huis.

Trend: marsala
Beeld Flinders en Marsala.

1. De Normann Copenhagen Form Chair stoel.
2. De Flos Tatou S1 hanglamp.
3. De Ferm Living Marble bijzettafel.
4. De Ferm Living Copenhagen poster.

Van koper naar goud

De kopertrend was erg aanwezig in 2014. En: koper mag in 2015 nog steeds! Dat is erg fijn, want Marsala en koper zijn een prachtige combinatie. Toch wordt voorspeld dat goud nóg populairder gaat worden dan koper in het nieuwe jaar. Je mag koper en goud overigens ook combineren.

Trend: goud
Beeld
Gouden details op bijzettafeltjes.

Trend: goud
Beeld De Tom Dixon Etch hanglampen zijn er in het koper, maar ook in het goud zoals je hier kunt zien.

Trend: goud
Beeld Behang schijnt in 2015 ook weer hipper dan hip te zijn. Met een gouden behang zit je dus al helemaal goed! Dit is het Ferm Living Wilderness Goud behang.

Trend: goud (met marsala)
Beeld
Goud en Marsala gaan ook heel goed samen, zoals je hier kunt zien. De combinatie oogt vorstelijk en chique.

De botanische trend

De botanische trend was al licht zichtbaar in 2014, zo ook bij de Woonbeurs 2014. Maar waar staat deze trend voor? Het makkelijkste antwoord: groen in huis! Je huis mag nu vol staan met planten en ander groen, maar ook prints daarvan mogen niet ontbreken. De prints mogen vintage zijn, maar ook nieuw.

Trend: botanisch
Beeld
Een botanisch moodboard op de Woonbeurs 2014 in Amsterdam.

Trend: botanisch
Beeld De botanische trend in één afbeelding: veel prints van groen en het gebruik van écht groen.

Trend: botanisch
Beeld
Hier is vooral veel gewerkt met planten. Met de vintage print aan de rechterkant lijkt deze ruimte bijna op een ouderwets biologielokaal. Deze foto is ook gemaakt op de Woonbeurs 2014.

Natuurlijk zullen er naast deze trends, nog veel meer verschijnen. Wij vinden de bovenstaande drie trends in ieder geval erg fijn. Ook zijn ze niet moeilijk om in huis te halen. Dus laat 2015 maar komen!

Flinders wenst je een vrolijk kerstfeest en een mooi 2015!