Interieur uit 1000-en-1-nacht

Posted by Really Pretty Things . in Interieurtrends

Ik ben Nienke van Really Pretty Things: een feelgood site met elke dag een tip op het gebied van wonen, mode, beauty, koken, reizen en andere mooie dingen van het leven. Voor mijn werk reis ik regelmatig naar het buitenland: een perfecte manier om inspiratie op te doen!

Met enige regelmaat ben ik in het Midden Oosten te vinden. Ik heb er al in veel mooie hotels mogen slapen, maar er is een overduidelijke nummer 1: het Anantara Eastern Mangroves Hotel in Abu Dhabi.

Anantara Abu Dhabi
Beeld Vooraanzicht van het prachtige Anantara Eastern Mangroves Hotel.

In de Emiraten kan men niet altijd beschuldigd worden van goede (of in elk geval ingetogen) smaak, maar dit stijlvolle hotel heeft de perfecte combinatie van warm & sjiek. Je vindt er veel marmer en goud, maar ook houten meubels en veel beige-, caramel- en bruintinten. Very 1001 Nights, nieuwe stijl!

Anantara Abu Dhabi
Beeld Marmer en goudtinten worden afgewisseld met bruin- en caramelkleurige meubels en ruimtes. 

Anantara Abu Dhabi
Beeld Zie je hoe mooi de goudtinten combineren met de caramelkleur?

8 TIPS VOOR EEN 1000-EN-1-NACHT INTERIEUR

Waan jij je thuis ook graag in een sprookjesachtig interieur? Kijk dan eens naar onderstaande tips en maak jouw woning net zo magisch als de verhalen uit 1000-en-1-nacht.

1000-en-1-nacht interieur
1. Dit Non Flying Carpet vloerkleed van Fatboy is geïnspireerd op traditionele Perzische tapijten, maar is heel praktisch uitgevoerd in polyester. Superhandig schoon te houden dus! De kleden zijn naar Oosterse kruiden genoemd: deze mooie kleurencombinatie heet cayenne.

2. De Graypants Disc hanglamp is een prachtig voorbeeld van een warme, 1001 nights uitstraling, maar is wel gemaakt met uiterst moderne (laser-)techniek. Ook nog eco verantwoord!

3. Er wordt veel donker hout gebruikt in een Oosters interieur: dit  enigszins retro Zio dressoir van Moooi staat prachtig bij marmer en goud.

4. Een beetje bling mag best, bijvoorbeeld met de gouden Gem Candelabra kandelaar van Tom Dixon. Hoe meer kaarsen, hoe beter!

5. Liever een waxinelichtje in stijl? De Tom Dixon Etch kandelaar vervult al je wensen!

6. Het Anantara hotel heeft een – zeker voor de zanderige Emiraten – verrassend groen uitzicht, namelijk op prachtige mangroves. Voeg dus lekker wat groene planten toe: Ferm Living maakt deze prachtige serie potten en vazen, Hexagon.

7. Gastvrijheid is het belangrijkste element in de Emirati cultuur. De beige Aikon Lounge bank van Design on Stock, met heel veel bruine kussens, is de ideale plek voor een knus ontvangst voor hordes familie en vrienden.

8. Echt marmer is natuurlijk niet te betalen, maar gelukkig heeft Ferm Living Marble behang ontworpen. Ik ben er erg van gecharmeerd!

Ben jij al in de sprookjesstemming?