Interactie tussen product en gebruiker: Mianne de Vries

Posted by Mark Lubbers in Interieurtrends

Productontwerper Mianne de Vries staat deze keer centraal in Jong Talent: "Durf je dat niet, dan zal je altijd nieuwsgierig blijven".

 

Mianne de Vries portret
Naam Mianne de Vries
Geboortedatum 4 oktober 1988
Opleiding Product Design (HKU)
Afgestudeerd
2012
Werkuren p/w 30 tot 40
Website  www.miannedevries.nl

 

Wat kenmerkt jouw stijl van ontwerpen?

“In mijn werk probeer ik altijd op zoek te gaan naar interactie tussen product en gebruiker. En om een product te creëren waar keuzes en emoties bij vrij kunnen komen. Producten die je even aan het denken zetten en je bewust maken van het gebruik ervan.”

Curious Vase Mianne de Vries

Beeld Mianne met haar Curious Vase.

 

Wie of wat is je grote inspiratiebron en waarom?

“Mijn inspiratie kan overal vandaan komen. Ik heb niet echt een designgoeroe of vaste blogs waar ik me door laat inspireren. Inspiratie kan op straat liggen, in bladen of tijdens reizen op mijn pad komen. Vaak komt het op momenten dat je het niet verwacht.”

Jewelry Of The Day ringen

Beeld Jewelry Of The Day ringen.

 

Wat is je grootste irritatie in designland?

“Veel (jonge)ontwerpers produceren zelf of lokaal hun producten. Persoonlijk vind ik dat een goede ontwikkeling. De producten worden over het algemeen hierdoor wel wat duurder maar consumenten beseffen dit niet altijd.

Daarnaast merk ik als startende ontwerper dat veel winkels je producten alleen op consignatie willen verkopen. Heel begrijpelijk voor de winkels maar als ontwerper raak je je voorraad kwijt en verdien je er niet direct iets mee.”

Curious Vase

Beeld De Curious Vase van Mianne. 

 

Kun je twee producten noemen waar je trots op bent?

“De Curious Vase laat goed mijn visie als ontwerper zien. De Curious Vase bestaat uit verschillenden vazen in elkaar, met varianten van twee tot vier in elkaar. De enige manier om te ontdekken welke vazen dat zijn is door de buitenste vaas kapot te maken. Je weet niet wat je te wachten staat. Maak je wel de goede keuze? Als je de vaas kapot maakt om te ontdekken wat erin zit, is er geen weg terug. Durf je dat niet, dan zal je altijd nieuwsgierig blijven...Dit is het concept wat geregeld terug komt in mijn werk.

Zo ook in de Jewelry Of The Day collectie. Deze sieradencollectie bestaat uit ringen, broches, buttons en kettingen. Alle sieraden bestaan uit meerdere lagen watervast papier met afbeeldingen van sieraden daar op. Als je heel nieuwsgierig bent, het tijd vind voor iets nieuws of als je niet weet wat je aan moet trekken kan je je laten verrassen door je sieraad. Je kunt op elk moment van de dag of week een laagje verwijderen en ontdekken wat je volgende juweel wordt. Met de sieraden uit de collectie Jewelry Of The Day ligt de keuze in je eigen handen.”

Jewelry Of The Day ketting

Beeld Jewelry Of The Day ketting.

 

Wat is je ultieme droom?

“Mijn ultieme droom is om een grote collectie met verschillende producten op te bouwen en deze over de hele wereld te verkopen. Om producten te maken die met liefde en zorg zijn geproduceerd en bedacht. Om mijn gedachtes, kijk op de wereld en humor via producten over de wereld te verspreiden.”

Curious Vase

Beeld Mianne de Vries met haar Curious Vase.

 

Wat vind je van de producten van Mianne?

Geef hieronder je mening over de ontwerpen van Mianne. Heeft zij goud in handen? 


Flinders zoekt Jong Talent

Ben jij ook een opkomend talent en zoek je publiciteit voor je ontwerpen? Wil je graag je producten tonen aan een groot publiek en feedback ontvangen? Neem dan contact met ons op via mark.lubbers@flinders.nl.