In gesprek met: &tradition

Posted by Burcu Kayalik in Interieurtrends

Sfeervol. Dat is de stand van &tradition op Design District 2013. Boven een van de eettafels zien je de Bulb en Spinning hanglampen. Naast de Mayor Sofa staat de Bellevue vloerlamp. In de wandkast vind je de TrashMe en Milk tafellampen. En er is nog een zitgedeelte waar de Fly lounge serie staat. Ik moet me inhouden om me niet té thuis te voelen. Snel neem ik plaats op de blauwe Mayor Sofa voor een gezellig gesprek met Sara Houborg.

Flinders - In gesprek met: &tradition - Design voor ieder interieur
Foto v.l.n.r.: de Mass Light hanglamp, de Bulb hanglamp, de Utzon hanglamp en de FlowerPot hanglamp

Flinders - In gesprek met: &tradition - Design voor ieder interieur
Foto: de Milk tafellamp in de speelse wandkast met rechts de TrashMe tafellamp

Wat is het geheim van &tradition?
“Onze producten zijn van goede kwaliteit en hebben een mooie prijs. Je krijgt waar voor je geld.”

Welke producten worden vandaag gepresenteerd en wat maakt ze zo bijzonder?
“Eén van de producten is de Fly sofa uit de Fly lounge serie. Aan de bank zitten bijzettafels vast. Dat maakt hem uniek.”

Flinders - In gesprek met: &tradition - Design voor ieder interieur
Foto: de Fly Sofa met bijzettafel-vleugels

“Deze blauwe Mayor sofa waar we op zitten, wordt ook gepresenteerd vandaag. Hij is er in mooie kleuren. Bijzonder is dat Mayor verschillende stijlen bij elkaar brengt, waardoor hij in elk interieur past. Door de hoge rugleuning lijkt het alsof de bank ongemakkelijk zit. Integendeel. Je legt een paar kussens neer en je kunt heerlijk wegkruipen. Dat is wat de Mayor Sofa zo leuk maakt: je kunt de bank stylen.”

Flinders - In gesprek met: &tradition - Design voor ieder interieur
Foto: de Bellevue vloerlamp naast de Mayor Sofa

“En we hebben natuurlijk de Catch stoel. Wat deze stoel bijzonder maakt? Het is gewoon een goed ontwerp. De stoel heeft belangrijke details. Ontwerper Jaime Hayon heeft over alles nagedacht. De vorm is organisch, heel mooi. Hij neemt niet veel ruimte in beslag. Daarom is de Catch fijn aan bijvoorbeeld de eettafel. Bewegen gaat makkelijk door de open ruimte tussen de zitting en de armleuningen. Je kunt dus gewoon met je benen aan de zijkant van de stoel zitten. Je armen laat je rusten op de armleuning. Die is bovendien heel praktisch. Niet te lang, waardoor je de stoel niet eerst naar achteren hoeft te schuiven om op te staan. ”

Wat weten veel mensen nog niet over &tradition?
“Veel mensen weten niet dat we een heel jong bedrijf zijn. We zijn namelijk in 2010 begonnen en bestaan dus nog maar 3 jaar. Ook werken we met maar 9 mensen! En dat terwijl onze producten in 40 landen worden verkocht. Verder weten mensen vaak niet dat we de eerste ontwerpen van ontwerpers hebben. Zo is er de Shuffle bijzettafel. De versie met een gele kraal is bekend, maar hij staat hier in het zwart. Dit was het afstudeerontwerp van een studente.”

Flinders - In gesprek met: &tradition - Design voor ieder interieur
Foto: de Shuffle bijzettafel, ontworpen voor een afstudeeropdracht  

Is het kenmerkend dat jullie met eerste ontwerpen werken?
“Ja, net als dat we altijd nieuwe vormen combineren met klassieke materialen. Of andersom. Wanneer we nieuwe materialen gebruiken, passen we die toe op ontwerpen met een klassieke stijl. De Fly sofa is een goed voorbeeld. Het is een totaal nieuw ontwerp: een bank met vleugels. Het materiaal is klassiek: massief eiken. ”

We zien veel nieuwe stoelen en banken. Kunnen we binnenkort ook nieuws op het gebied van verlichting verwachten?
“Absoluut. We hebben al verlichting in nieuwe uitvoeringen, maar er komt binnenkort meer. Op Maison & Objet Paris in september laten we het allemaal zien. ”

Mogen we tot slot nog een foto maken?
“Van mij met een product? Leuk! Dan neem ik de Catch stoel. Er zit een verhaal achter dit product. De ontwerper bedacht een man die met open armen klaar stond om iets te vangen. Daar is deze stoel uit ontstaan. Perfect zo voor op de foto. ”

Flinders - In gesprek met: &tradition - Design voor ieder interieur

Foto: Sara Houborg met de Catch stoel