In de spotlight: Moooi lampen, stoelen, tafels en kasten

On posted by Sarah Vertegaal in Interieurtrends

Moooi is een designlabel van Nederlandse bodem. Dat Moooi met zijn naam zijn producten eer aan doet is een understatement. Hoe kan het ook anders met topdesigner Marcel Wanders aan het hoofd, die alle ontwerpen zelf selecteert.

Moooi Smoke ChairFoto: Maarten Baas ontwierp de Smoke Chair, gemaakt van verbrand hout.

Meubels en Accessoires van Moooi

De collectie meubels en accessoires van Moooi is groot en zeer divers. Het is een mix tussen functionele producten - handig voor dagelijks gebruik - en unieke objecten die als ware kunst in je huis staan. Ontwerpen als de Pig Table en Horse Lamp, beide ontworpen door Front, zijn echte eyecatchers. En wat te denken van de van verbrand hout gemaakte Smoke Chair van Maarten Baas is een uniek product. Ook als je wat minder excentrieke meubels verkiest, heb je bij Moooi ruim de keus.

Moooi Horse Lamp en Pig TableFoto: De Horse Lamp en de Pig Table zijn niet de meest alledaagse ontwerpen.

Bertjan Pot, Jasper Morrisson en Jurgen Bey ontwierpen voor Moooi

De diversiteit van de producten komt voornamelijk door de vele topdesigners, zoals Jurgen Bey, Bertjan Pot en Jasper Morrisson. Allemaal hebben ze hun eigen unieke inbreng en dat levert de meest uiteenlopende en 'moooie' creaties op.

 Moooi Brave new world en EmperorFoto: Twee lampen uit de collectie van Moooi: Brave new world (links) en de Emperor (rechts).

Moooi Oblique kastFoto: Kast Oblique van Moooi. Ontworpen door Marcel Wanders.

Sarah Vertegaal

Sarah Vertegaal is freelance redacteur bij Flinders. Het schrijven van artikelen voor het digitale magazine Hot & Gespot combineert zij met haar passie voor design en interieur. Vol overgave stort Sarah Vertegaal zich in de wereld van designmerken en ontwerpers.