In de spotlight: Leolux meubelen

On posted by Sarah Vertegaal in Interieurtrends

Voor het ontstaan van Leolux moet je een stukje terug in de tijd. Het Venlose merk werd in 1934 opgericht en voerde vanaf het begin het motto: mooie meubels maken. En aan dat motto houdt Leolux zich vandaag de dag nog steeds.

Leolux PontonFoto: Met de eenvoudige elementen van de bank Ponton maak je elke gewenste opstelling.

Meubels van Leolux: Pallone en Gisa

De meubels zijn vaak te herkennen aan hun bijzondere vormen. Zo lijkt de Gisa, een stoel ontworpen door Jane Worthington, op een zwaan. Ook de Pallone, ontworpen door Roy de Scheemaker, springt in het oog door zijn aparte vormgeving. Deze Leolux-klassieker werd 20 jaar geleden ontworpen voor het "huis van de toekomst" en is een favoriet object in vele huiskamers. Speciaal voor het 75-jarige bestaan van Leolux is de Pallone uitgevoerd in een speciale limited edition.

Leolux PalloneFoto: De Pallone werd ontwikkeld voor het 'huis van de toekomst' en is meermaals onderscheiden.

Leolux GisaFoto: De Gisa is een ontwerp van Jane Worthington. De afwijkend gekleurde naden geven dit model een leuke twist.

Bezoek de fabriek

Voor iedereen die met eigen ogen wil zien hoe de meubelen worden geproduceerd, organiseert Leolux rondleidingen door de fabriek. En bij deze rondleiding kan een lekker Limburgs vlaaitje natuurlijk niet ontbreken.

Leulox ScyllaFoto: Gerard Vollenbrock gaf de fauteuil Scylla een tijdloos design. De Scylla is ook in 2,5-zits bank verkrijgbaar.

 Leolux TangoFoto: De Tango is een Leolux klassieker. Met de verstelbare armleuningen maak je van een intieme zitbank, een uitgestrekte ligbank.

Sarah Vertegaal

Sarah Vertegaal is freelance redacteur bij Flinders. Het schrijven van artikelen voor het digitale magazine Hot & Gespot combineert zij met haar passie voor design en interieur. Vol overgave stort Sarah Vertegaal zich in de wereld van designmerken en ontwerpers.