In de spotlight: Gelderland meubelen

On posted by Renée IJzerman in Interieurtrends

Het Nederlandse merk Gelderland werd in 1935 opgericht als meubelfabriek. Vanaf het begin van de oprichting lag het accent op comfort en hoogwaardige kwaliteit. En nog steeds is die kwaliteit bepalend voor alle producten. Niet voor niets hebben veel meubels een jarenlange garantieperiode.

Flinders.nl - Gelderland 6530 en juffer - design voor ieder interieurFoto: De fauteuil 6530 is een ontwerp van Stefan Steenkist en het bijzettafeltje juffer is ontworpen door Pieke Bergmans.

Flinders.nl - Gelderland stoel 7470 en tafel 7550 - design voor ieder interieurFoto: De 7550 tafel van Dick Spierenburg.

Gelderland banken en stoelen

Gelderland heeft een uitgebreide collectie banken, bedden, stoelen en accessoires. En alle ontwerpen hebben twee dingen gemeen; ze zijn sober en strak. Door de jaren heen heeft het bedrijf veel topontwerpers aan zich weten te binden. Eén van hen is Jan des Bouvrie, die met zijn strakke ontwerpstijl perfect bij Gelderland past.

Flinders.nl - Gelderland 5770 - design voor ieder interieurFoto: Een designklassieker van Jan des Bouvrie voor Gelderland: de fauteuil 5770.

Flinders.nl - Gelderland 7400 - design voor ieder interieurFoto: Scholten & Baijings ontworpen de 7400 stoel met voetenbankje voor Gelderland.

 Flinders.nl - Gelderland 7400 - design voor ieder interieur

Snel en simpel andere bekleding

Gelderland staat voor simpele maar toch stijlvolle producten waar je niet alleen nu, maar ook later woonplezier van hebt. Doordat veel stoelen en banken losse hoezen hebben, kies je super snel en simpel voor een andere bekleding. En met een nieuwe print kunnen jij en je Gelderland er weer jaren tegenaan!

Flinders.nl - Gelderland Sky high - design voor ieder interieur

Flinders.nl - Gelderland 7500 - design voor ieder interieur

Sarah Vertegaal

Sarah Vertegaal is freelance redacteur bij Flinders. Het schrijven van artikelen voor het digitale magazine Hot & Gespot combineert zij met haar passie voor design en interieur. Vol overgave stort Sarah Vertegaal zich in de wereld van designmerken en ontwerpers.