In de spotlight: Artifort meubels

On posted by Sarah Vertegaal in Interieurtrends

Art & comfort, dat is waar het Nerlandse merk Artifort voor staat. En dat de meubels van Artifort ware kunstwerken zijn, klopt. Ze zijn namelijk te bewonderen in het Museum of Modern Art en Centre Pompidou.

Flinders.nl - Artifort Apollo en Globus - design voor ieder interieurFoto: De fauteuils Apollo (links) en Globus (rechts) van Artimide.

Meubels van Artifort door Pierre Paulin en Geoffrey Harcourt

De historie van Artifort gaat ver terug. De grondslag ligt bij Jules Wagemans in 1890. De economische recessie dwingt het bedrijf, dan nog onder een andere naam, meubels te maken die zich onderscheiden. De nadruk ligt op functionaliteit, comfort en kwaliteit in combinatie met esthetiek en innovatie. Meer dan een eeuw later draait het nog steeds om hetzelfde. Ontwerpers als Pierre Paulin, Geoffrey Harcourt, René Holten en Patrick Norguet dragen in hun ontwerpen Artiforts visie sterk uit.

 Flinders.nl - Artifort bank C 070 en de Chaise Longue - design voor ieder interieurFoto: Artifort Chaise Longue ontworpen door Geoffrey Harcourt en de C 070 van Ko Liang Ie.

Flinders.nl - Artifort Globus werkplek - design voor ieder interieurFoto: De Globus van Michiel van der Kley biedt een fijne werkplek die je in elkaar kunt klappen. Dat scheelt ruimte!

Artifort jubileum: Orange Slice

Dit jaar is het feest bij Artifort. De Orange Slice van Pierre Paulin viert zijn 50-jarig bestaan. Ter gelegenheid hiervan is er een jubileumuitvoering van deze populaire stoel. Interesse? Wees er snel bij, want deze limited edition is tot april 2011 verkrijgbaar.

Flinders.nl - Artifort Orange Slice van Pierre Paulin - design voor ieder interieur

Sarah Vertegaal

Sarah Vertegaal is freelance redacteur bij Flinders. Het schrijven van artikelen voor het digitale magazine Hot & Gespot combineert zij met haar passie voor design en interieur. Vol overgave stort Sarah Vertegaal zich in de wereld van designmerken en ontwerpers.