In de spotlight: Artemide lampen

On posted by Renée IJzerman in Interieurtrends

Artemide ontwerpt al meer dan vijftig jaar designverlichting. Bureaulampen, kandelaars, plafondspotjes; bij dit Italiaanse merk vind je verlichting in alle soorten en maten.

Tijdloze verlichting van Artemide

Vijftig jaar ontwerpen heeft uiteraard een hele uitgebreide lampencollectie opgeleverd. En door de jaren heen zijn veel lampen in de prijzen gevallen. Een van de bekendste modellen is de Tolomeo, ontworpen door Michele De Lucchi en Giancarlo Fassina. Deze tijdloze lamp is verkrijgbaar als tafelmodel, bureau- en plafondlamp.

Flinders.nl - Artemide Tolomeo hanglamp- design voor ieder interieur

Foto: Tolomeo sospensione.

Flinders.nl - Artemide Tolomeo pinza - design voor ieder interieur

Foto: Tolomeo Pinza.

Flinders.nl - Artemide Tolomeo - design voor ieder interieur

Foto: De vloer- en tafellamp van de Tolomeo.

Cadmo

Ben je opzoek naar een modern exemplaar? De Cadmo van Karim Rashid is een prachtig vormgegeven lamp van staal en sleepte onlangs de Red Dot Award in de wacht. De Cadmo is verkrijgbaar in drie kleuren en geeft zacht, indirect licht.

Flinders.nl - Artemide Cadmo - design voor ieder interieur

Foto: Artemide Cadmo.

Flinders.nl - Artemide Cosmic Leaf en Castore - design voor ieder interieur

Foto: Cosmic Leaf en de Castore hanglampen.

Modern of toch een echte klassieker. Heb je geen idee welke lamp nou goed in jouw interieur past? Artemide laat je het licht zien!

Sarah Vertegaal

Sarah Vertegaal is freelance redacteur bij Flinders. Het schrijven van artikelen voor het digitale magazine Hot & Gespot combineert zij met haar passie voor design en interieur. Vol overgave stort Sarah Vertegaal zich in de wereld van designmerken en ontwerpers.