Ieder product heeft een twist: Annebet Philips

Posted by Mark Lubbers in Interieurtrends

Flinders volgt aanstormend designtalent op de voet en houdt je graag op hoogte van de laatste designtrends. In de rubriek Jong Talent bieden we hoogvliegers een platform waarop ze vertellen over hun werk en ambities. Deze week staat productontwerper Annebet Philips centraal: "Waarom zou iets handig moeten zijn?".

 

Annebet Philips portret
Naam Annebet Philips
Geboortedatum 15 april 1981
Opleiding Industrial Design Engineering (TU Delft)
Afgestudeerd
2007
Werkuren p/w 25
Website  www.annebetphilips.com

 

Wat kenmerkt jouw stijl van ontwerpen?

“Mijn ontwerpstijl kenmerkt zich door speelse, volumineuze vormen en grafische elementen. Het zijn vaak producten met een helder vormbeeld en duidelijke lijnen, maar ieder product heeft een ‘twist’. Dat kan zitten in het materiaal, of de manier waarop het gemaakt is. Of je moet een tweede keer kijken om te ontdekken dat het niet helemaal is wat je in eerste instantie dacht.“

 Hanglamp "I like it. What is it"

Beeld: Hanglamp "I like it. What is it?".

 

Wie of wat is je grote inspiratiebron en waarom?

“Ik heb niet één grote inspiratiebron, maar heel veel dingen inspireren me. Kunst en architectuur bijvoorbeeld, maar ook hoe modeontwerpers hun werk benaderen vind ik inspirerend. Verder kijk ik naar bestaande producten en hoe mensen deze gebruiken. Ik ben een verzamelaar en mijn huis en werkplek staan vol met spullen die ik op de een of andere manier inspirerend vind of nog eens wat mee wil doen. Veel is afkomstig van rommelmarkten of van de straat.”

Atelier Annebet Philips

Beeld: Atelier Annebet Philips.

 

Wat is je grootste irritatie in designland?

“Ik heb niet zoveel irritaties in designland. Als ik er een moet noemen dan is het denk ik dat mensen altijd vinden dat iets ‘handig’ moet zijn.”

Couch on Canvas

Beeld: Bank "Couch on Canvas".

 

Kun je twee producten noemen waar je trots op bent?

“Allereerst Couch on Canvas, een ontwerp van een bank en fauteuil waarbij de kussens zijn geïntegreerd in de vorm van de bank. De bijbehorende hoes gaat in z’n geheel over kussens en bank heen. De serie wordt binnenkort uitgebracht door DROOG.

Ik ben ook trots op de Bugie Table. Bij dit ontwerp van een tafel is gekeken naar de typische vormen van tafelpoten en van kandelaren die vaak op een tafel staan. Door alle elementen te herpositioneren lijken de tafelpoten door de tafel heen te lopen en te veranderen in kandelaren. Zo ontstaat er een nieuw maar herkenbaar beeld. Tafel en dressoir zijn dit jaar uitgebracht door het Italiaanse label MOGG.”

Tafel Bugie Table

Beeld: Tafel "Bugie Table".

 

Wat is je ultieme droom?

“Ik ben nu zo’n 2 jaar geleden gestart met mijn eigen studio en voor mijn gevoel dus nog maar net begonnen. Mijn droom is om hier nog wel even mee verder te gaan, het verder uit te bouwen en de collectie uit te breiden met ontwerpen waar ik achter sta en die hopelijk hun weg vinden naar de markt en blije eindgebruikers.”

Fauteuil Couch on Canvas

Beeld: Fauteuil "Couch on Canvas".

 

Wat is jouw tip aan Annebet?

Geef hieronder je mening over de ontwerpen van Annebet. Heeft zij goud in handen? Wat zou je haar als tip voor de toekomst willen meegeven?


Flinders zoekt Jong Talent

Ben jij ook een opkomend talent en zoek je publiciteit voor je ontwerpen? Wil je graag je producten tonen aan een groot publiek en feedback ontvangen? Neem dan contact met ons op via mark.lubbers@flinders.nl.