Hot, hot, hot: designbeurs IMM Cologne

Posted by Sabine Meekel in Interieurtrends

Keulen

Daar gingen we dan: met 15 Flinders medewerkers naar het ijskoude Keulen voor een bezoek aan IMM Cologne. Deze designbeurs is één van de grootste in Europa en de eerste van het zogenaamde beursseizoen. De perfecte gelegenheid dus voor alle designmerken om hun nieuwste collecties aan het publiek te laten zien. En die ga ik jou natuurlijk niet onthouden!

IMM Cologne vindt ieder jaar plaats in Koelnmesse, een gigantische evenementenlocatie vlakbij het Centraal Station van Keulen. Dit gebouw heeft maar liefst elf verschillende hallen, waarover honderden stands verdeeld zijn. Voor grote designmerken uit alle windstreken is ‘IMM’ een uitgelezen kans om nieuwe producten te showen aan interieurliefhebbers, connecties en tussenpersonen.

IMM
Beeld Drukte op de beurs bij een buitentemperatuur van -5º Celsius.

Scandinavië in de spotlights

Hoewel de Stockholm Design Week nog moet komen, konden liefhebbers van Scandinavisch design hun hart al ophalen tijdens IMM Cologne. Grote merken als Muuto en &tradition presenteerden namelijk de nieuwste collecties in de mooiste stands. En wat dacht je van Gubi, Menu en String? Kijk mee en ontdek what’s hot and what’s not uit het hoge Noorden.

&tradition
Beeld Een knaller van een opening van de beurs: de &tradition Mayor sofa in een nieuwe kleur. Rechts zie je het Palette bijzettafeltje dat afgelopen jaar werd gelanceerd.

Muuto
Beeld Anders dan het standaard Scandinavische zwart-wit, verraste designlabel Muuto met een prachtige roodoranje setting. Nieuw is ook het Tile Cushion kussen met de gekleurde driehoekjes.

Muuto Fiber
Beeld Op deze nieuwe variant van de Muuto Fiber Tube stoel (links) durf ik mijn geld wel te zetten. De ‘armloze’ eetkamerstoel gaat volgens mij een heleboel mensen blij maken!

Gubi
Beeld
De nieuwe Multi-Lite hanglamp van het Deense Gubi is één van de meest bijzondere lampen die ik heb gezien op IMM. Zoals de naam al doet vermoeden kun je de kap van de lamp in meerdere posities draaien waardoor het licht steeds weer anders valt.

Menu
Beeld In Denemarken is Hygge een begrip. Dit woord betekent zoveel als ‘gezelligheid’ en is onmisbaar tijdens de lange winteravonden in het land. De nieuwe Stone lamp van Menu is hier speciaal voor ontworpen.

String
Beeld
Het altijd lichtgekleurde String gooit het in 2016 over een andere boeg met deze zwarte wandkasten.

Nieuws van eigen bodem

Maar hé! Niet alleen Scandinavië was goed vertegenwoordigd op IMM Cologne. Ook de Nederlandse merken mochten er zijn. Zo presenteerde Fatboy (in een te gekke stand) de nieuwe Candyofnie hanglampen. De kunststof lampen rijg je als het ware zelf aaneen, waarbij je de keus hebt uit acht verschillende vormen en elf kleuren. Daarnaast was ook Zuiver afgereisd van Zaandam naar Keulen om daar de nieuwe collectie te laten zien. Check it out!

Fatboy
Beeld Het kunststof waarvan de Fatboy Candyofnie hanglampen zijn samengesteld is zó dun, dat het lijkt alsof de lamp van glas is.

Fatboy
Beeld Plastic fantastic, bij de stand van Fatboy. Hier zie je de nieuwe Transloetje tafellampen in verschillende kleuren.

Zuiver
Beeld Zuiver voert het marmer-gehalte van de collectie nog een beetje verder op met de nieuwe Bolch tafellamp (links) en Trust hanglamp (rechts).

Zuiver
Beeld De Zuiver Twelve stoel is de knooploze vervanger van de succesvolle Eleven stoel. Nieuw is de lederen uitvoering van deze relaxte eetkamerstoel.

Van Mokum
Beeld Het Nederlands agentschap Van Mokum presenteerde nieuwe collecties van onder andere LEFF amsterdam (links), Frama (rechts) en NLXL.

Graypants
Beeld
Het merk Graypants mag dan officieel van Amerikaanse afkomst zijn, de producten worden grotendeels in Nederland gemaakt. Daarom in dit rijtje: de nieuwe, witte hanglampen van Graypants. Elegant, hè?

Zo zie je maar, de Nederlandse merken deden niet onder voor de Scandinavische tijdens IMM Cologne 2016. Samen vormden hun nieuwe collecties de perfecte basis voor weer een heel mooi jaar op interieurgebied. Ik heb er zin in!

PS. Wil je weten welke kleurtrends we gaan zien? En wat de materialen van 2016 worden? Houd het Flinders Magazine in de gaten, want dit was pas een tipje van de sluier…