Hommage aan de jeugd: Nieuwe Heren

On posted by Mark Lubbers in Interieurtrends

Flinders volgt aanstormend designtalent op de voet en houdt je graag op hoogte van de laatste designtrends. In de rubriek Jong Talent bieden we hoogvliegers een platform waarop ze vertellen over hun werk en ambities. Deze keer staat het duo Nieuwe Heren centraal, industrieel ontwerpers Tim Smit en Erik de Nijs: "Een hommage aan de jeugd."

 

Tim Smit portret
Naam Tim Smit
Geboortedatum 16 maart 1988
Opleiding Industrieel Ontwerpen (HKU)
Afgestudeerd
2009
Werkuren p/w 42,5
Website   www.nieuweheren.com

 

Erik de Nijs portret
Naam Erik de Nijs
Geboortedatum 27 december 1985
Opleiding Industrieel Ontwerpen (HKU)
Afgestudeerd
2009
Werkuren p/w 41,3
Website   www.nieuweheren.com

 

Wat kenmerkt jullie stijl van ontwerpen?

"Ons credo is dat een product meer moet zijn dan een enkel een fysiek object. Wij leveren gelaagde producten met een verhaal en een vormtaal die bij de gebruiker een herinnering of emotie oproept."

Werkplek van De Nieuwe Heren

Beeld De werkplek van het ontwerpduo Nieuwe Heren.

 

Wie of wat is jullie grote inspiratiebron en waarom?

"‘Vergeten' producten, denk aan zoeklichten, ladders in bibliotheken en blaaspijpen. Dit klinkt een beetje als een rare combinatie maar dit zijn dingen die ons verwonderen! Zoals laatstgenoemde, tegenwoordig zegt dit de jeugd niets meer (bedankt Nintendo), maar mensen van onze leeftijd en ouder kennen de pvc-blaaspijpen nog wel. Het simpelste en meest vermakelijke stuk plastic dat er bestond! Pijltjes vouwen van oude folders en bij de buren door een openstaand raam naar binnen schieten. Daarom hebben we de lijn ‘’Les Garçons Terribles’’ gemaakt. Als een hommage aan de jeugd."

Green Industry vazen

Beeld Green Industry vazen.

 

Wat is jullie grootste irritatie in design-land?

"Waarschijnlijk een vrij voor de hand liggend antwoord. Maar we hebben nu meerdere malen meegemaakt dat andere bedrijven onze producten één op één namaken. En ook al voelen we ons vereerd door het feit dat diegene ons ontwerp waarschijnlijk heel mooi vindt, blijft het irritant als je met inferieure producten wordt geassocieerd."

The Poets stoel

Beeld The Poets stoel.

 

Kunnen jullie twee producten noemen waar jullie trots op zijn?

"‘The Barrel Lamp’, een op WOII geïnspireerde vloerlamp. Tot op heden ons succesvolste product! Gemaakt van pure materialen als hout, staal en beton. ’The Poets’, een voorlees stoel. Ontworpen om even de tijd te nemen om je kind(eren) een verhaaltje voor te lezen voor het slapengaan. En als je klaar bent met lezen, hang je hem gemakkelijk aan de muur en heb je een extra lamp. De groene stoel heeft het licht aan de rechterkant en heet ‘W. Blake’, vernoemd naar de rechtshandige dichter William Blake. De witte stoel, met het licht aan de linkerkant, heet J.W. Goethe, vernoemd naar de gelijknamige linkshandige dichter."

 The Barrel Lamp vloerlamp

Beeld The Barrel Lamp vloerlamp.

 

Wat is jullie ultieme droom?

"World domination. En van Nieuwe Heren een creatief powerhouse te maken, waar ons toekomstige team ook grafische, mode en technologie gerelateerde producten levert."

Tim Smit en Erik de Nijs

Beeld Tim Smit (r) en Erik de Nijs.


Wat is jouw tip aan de Nieuwe Heren?

Geef hieronder je mening over de ontwerpen van Tim en Erik. Hebben zij goud in handen? Wat zou je ze als tip voor de toekomst willen meegeven?


Flinders zoekt Jong Talent

Ben jij ook een opkomend talent en zoek je publiciteit voor je ontwerpen? Wil je graag je producten tonen aan een groot publiek en feedback ontvangen? Neem dan contact met ons op via mark.lubbers@flinders.nl.