Het verhaal achter: Hay About a Chair stoelen

On posted by Lieve Gorter in Interieurtrends

Dat Flinders designtoppers verkoopt moge duidelijk zijn. Dat er achter elk ontwerp een verhaal zit, is vaak wat minder bekend. En als je dan toch een designtopper koopt; hoe leuk is het dan om het verhaal erachter te leren kennen? Dat je elke lijn en vorm begrijpt. Dat jij ziet wat de ontwerper ziet. Daarom zet Flinders vanaf nu, elke week, een designtopper in de spotlight. Vandaag: Het verhaal achter de Hay About a Chair stoelen.

Hay About a Chair stoelen

De Hay About a Chair collectie is ontworpen door Hee Welling. Het is een collectie stoelen, herkenbaar aan de 'kuipjes'-achtige vorm. Neem hieronder een kijkje welke varianten er zijn.

 Het verhaal achter: About a Chair stoelen - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: About a Chair collectie

Zoals je misschien al ziet zijn de ontwerpen simplistisch en functioneel. De bedoeling is dat de stoelen zowel bij de eettafel passen als in een vergaderruimte. Maar ook in de kantine of aan het bureau moet deze stoel de taak volbrengen om functioneel en simpel te zijn.

Het verhaal achter: About a Chair stoelen - Flinders - Design voor ieder interieur

Het verhaal achter: About a Chair stoelen - Flinders - Design voor ieder interieur

Het verhaal achter: About a Chair - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Verschillende ruimtes

Elke variant een eigen code

Maar er zit meer achter de About A Chair collectie. De ontwerpen van de stoelen hebben allen een eigen nummer gekregen, bijvoorbeeld AAC10 of AAC22. Deze 'codes' hebben te maken met de verschillende materiaalsoorten. Zo heb je variaties met houten poten en gepolijste aluminium poten. En ook de kuipjes kunnen variëren in materiaalsoort: polypropyleen of stof.

Het verhaal achter: About a Chair stoelen - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Details van de stoelen

De ontwerper Hee Welling

De ontwerper Hee Welling heeft samengewerkt met Hay om tot dit ontwerp te komen (met de varianten). Hee Welling heeft bij het ontwerpen van deze stoel een combinatie gemaakt van vorm, details en bovenal functionaliteit, waarbij de schoonheid van het product niet verloren is gegaan. En dat is knap. Wij zien wel wat hij ziet. Mooi, tijdloos, Scandinavisch design. Waar elke stoel uit de AAC-collectie aan bijdraagt.

We hebben niet elke AAC stoel online staan, maar we zijn officieel dealer van Hay. Dit betekent dat we alle opies kunnen leveren. Neem hiervoor gerust contact met ons op via 020 30 30 630 of mail ons: info@flinders.nl. Ook voor overige vragen over dit artikel helpen we je graag verder.