Het laatste nieuws uit Amsterdam, Londen en Parijs

Posted by Jelena Brillenburg Wurth-Visser in Interieurtrends

September en oktober zijn dé woonmaanden bij uitstek. Door heel Europa bezoeken interieurprofessionals beurzen, signaleren ze trends en ontdekken ze nieuwe collecties van gerenommeerde merken. Met pijn in m'n voeten, een overvolle agenda maar boordevol inspiratie, vat ik met plezier voor je samen wat ik heb gezien.

Donkere kleuren

Goed om te weten dat ik het juist signaleerde. In mijn blog van 6 februari jl. schreef ik over de opmars van donkere kleuren. En nu zag ik deze kleuren overal terug. The Conran Shop in Londen met donker geschilderde panelen, bij Ferm Living kwamen messing potten mooi uit tegen een donkere, koele kleur en op onze eigen Woonbeurs in Amsterdam had vtwonen ook donkere hoeken ingericht. Sfeervol en intiem wordt het wonen.

Woontrends - donkere kleuren
Beeld Donkere kleuren maken een opmars: sfeervol en intiem. V.l.n.r. Stand Ferm Living met plantenstandaards op Maison & Objet in Parijs, stand vtwonen op de Woonbeurs Amsterdam, Coran Shop in Londen. [Klik op het beeld om de foto te vergroten.]

Spiegeltje, spiegeltje...

...aan de wand? Of op de grond? De spiegel is in ontwikkeling. Door de vele selfies die wij maken is de spiegel belangrijker geworden. Omdat over die selfies dan ook nog een filter gaat zijn veel ontwerpers geïnspireerd om de spiegel 'opnieuw' uit te vinden. In kleur of in ander materiaal dan glas wordt de spiegel weer onderdeel van ons interieur.

Woontrends - spiegels
Beeld Veel ontwerpers vinden de spiegel opnieuw uit. V.l.n.r. Spiegel van Menu op Maison & Objet Paris, Stand Eigen Huis & Interieur op de Woonbeurs in Amsterdam, 'Someone's window mirror' van Heewon Kim in Londen. [Klik op het beeld om de foto te vergroten.]

Grove lijnen

Wat mij zowel in Londen als Parijs is opgevallen, is dat de verfijnde lijnen van meubelen en accessoires verdwijnen. Grove verbindingen worden gebruikt en mogen gezien worden. Het nieuwe servies van Diesel voor Seletti heeft de industrie als uitgangspunt genomen en ook verfijnd glas wordt door grof leer omhuld. De Scandinavische verfijning is minder aanwezig op de beurzen.

Woontrends - grove lijnen
Beeld De Scandinavische verfijning is minder aanwezig op de beurzen. V.l.n.r. Detailkast van Menu (Maison & Objet Parijs), servies Diesel voor Seletti (Maison & Objet Parijs), glas en leer in een galerie in Londen [Klik op het beeld om de foto te vergroten.]

Maar ook in het interieur van winkels en horeca is het steeds gebruikelijk om wanden niet af te werken en met grove materialen te werken. Laat je inspireren!

Woontrends - grove lijnen
Beeld Grove materialen en onafgewerkte wanden. V.l.n.r. Decoratie in Anthropologie (Londen), wandkast van Ibride in Fleux (Parijs), interieur van restaurant Brut (Parijs). [Klik op het beeld om de foto te vergroten.]

Jelena is interieurprofessional bij Ruim. Daarnaast geeft ze workshops, trainingen en bezoekt ze beurzen. Haar ervaringen op het gebied van inrichting en nieuwe woontrends deelt ze met je via Flinders Magazine.