Hay Pinocchio kleed - Het verhaal

On posted by Renée IJzerman in Interieurtrends

Hay Pinocchio kleed staat deze week centraal in het verhaal achter... Dat Flinders designtoppers verkoopt moge duidelijk zijn. Dat er achter elk ontwerp een verhaal zit, is vaak wat minder bekend. En als je dan toch een designtopper koopt; hoe leuk is het dan om het verhaal erachter te leren kennen? Dat je elke lijn en vorm begrijpt. Dat jij ziet wat de ontwerper ziet. Kom deze week meer te weten over het Hay Pinocchio kleed.

Hay Pinocchio kleed

Het Hay pinocchio kleed is zo rond als het maar zijn kan. Dat effect wordt versterkt door de bolletjes van wol. De balletjes zijn met de hand gemaakt in Nepal en vervolgens aan stroken vastgemaakt. Verschillende kleuren bolletjes wisselen elkaar af en zorgen samen voor een vrolijke (opvallende) boel.

Hay Pinocchio kleed - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Hay Pinocchio kleed.

Hay Pinocchio kleed - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Bolletjes wol van het Hay Pinocchio kleed.

Deens snoepje

De naam Pinocchio is afgeleid van een Deens snoepje. Je kunt wel verzinnen hoe deze snoepjes smaken en eruit zien: rond, kleurrijk en zoet. Je hebt verschillende varianten van het Hay Pinocchio kleed, namelijk Multi colour, Orange en Coral/Black. Ook zijn alle kleuren in verschillende formaten verkrijgbaar met een doorsnede van: 90, 140 en 200 cm (alleen Multi colour).

Hay Pinocchio kleed - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto:
1. Hay Pinocchio kleed Multi colour vanaf €249,-
2. Hay Pinocchio kleed Orange vanaf €249,-
3. Hay Pinocchio kleed Coral/Black vanaf €249,-.

Modern, speels interieur

Het Hay Pinocchio kleed past goed in een modern, speels interieur. Qua kleurcombinatie kan het best heftig zijn voor een modern interieur. Als je een rustig (modern) interieur hebt, kan het kleed prima als eyecatcher. Het kleed werkt juist versterkend in een interieur dat al kleurrijk en/of speels is.

Hay Pinocchio kleed - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Hay Pinocchio kleed in het interieur.

Hay

Hay is een relatief jong Deens designlabel. Het is opgericht in 2003. Het doel is om ontwerpen uit de jaren '50 en '60 door te voeren in hedendaags design. Hay ontwerpt producten die tijdloos en vernieuwend zijn. Hay werkt ook samen met het Nederlandse ontwerpduo Scholten & Baijings.

Heb je vragen over dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op via 020 30 30 630 of mail ons: info@flinders.nl.